Impresii despre asigurari (2)

Discutia mea cu Dl. Radu Mihai Crisan a mai cuprins un schimb de mesaje, iar raspunsurile domniei sale la intrebarile mele nu stiu daca ar avea nevoie de comentarii. Dupa ce i-am cerut permisiunea de a-i putea publica opinia pe website-urile mele, au urmat urmatoarele:

<< […] Va rog, daca-mi dati voie, mai am doua intrebari:

1. De ce oare nu apare nimeni, in public, sa spuna asta? Bineinteles, sunt constient ca sunt unele riscuri (asta daca apare undeva)…

2. Mi-ati putea recomanda ceva carti sau alte materiale, privitor la cele ce mi-ati scris in mesajul precedent?

Va multumesc. >>

Raspuns:

<< Aveti deplina si irevocabila libertate pentru ambele initiative ale Domniei Voastre in legatura cu raspunsul ce vi l-am dat.

Va rog doar, spre a le inlesni cititorilor Internet-ului intelegerea lui pertinenta, sa li-l faceti cunoscut impreuna cu textul complet al intrebarii ce l-a generat.

Totdeodata, si va rog sa le specificati explicit aceasta celor care iau cunostinta de el : departe de mine gandul sa-i atribui valoare de adevar absolut; sa-l prezint ca pe o revelatie sau sentinta. Dimpotriva, el este doar o simpla simtire personala; nimic altceva si nimic mai mult.

Acum referitor la celelalte doua-ntrebari (raspunsuri cu care, de asemenea, daca Dumneavoastra considerati util, puteti sa urmati intocmai procedura de la precedentul: adica postare a lor integrale si nemodificate, insotite de intrebarile care le-au dat nastere, la fel cu textul integral si nemodificat):

Mai intai si mai intai, cati semeni ai nostri, chiar dintre specialistii financiari, sunt de aceasta opinie? Sau macar, fara sa o admita, o iau in considerare ca ipoteza de lucru? Si asta, nota bene, nu pentru declaratii ale lor oficiale, publice, ci pentru strict forul interior al propriei lor constiinte si cugetari.

Apoi, aceia care ar gandi-o si, totdeodata, ar si avea curajul sa o expuna public, oficial, in actuala orientare a mass-mediei, gasesc deschisa usa vreunui post de televiziune, vreunui ziar s.a.m.d.?

As putea usor sa dublez, ori chiar sa triplez, seria retorismelor. Nu simt insa nevoia s-o fac. Nu cred ca as aduce vreun plus semnificativ de relevanta.

Cat despre ,,carti sau materiale”: din cate stiu, mai exista. Personal insa, inclin sa-i dau dreptate lui Mircea Eliade. Marturisea el intr-o scriere, nu importa titlul, niste lucruri care mult m-au framantat la inceput, pentru ca, apoi, sa-mi inraureasca conduita. Condensat ele suna asa: in orice chestiune cu-adevarat importanta, vei gasi, straduindu-te s-o deslusesti, cel putin doua versiuni contradictorii intre ele. La fel de convingator argumentate si una si cealalta. Si-atunci, dupa ce ai citit practic-spus totul, iti dai seama ca, daca mai vrei sa te dumiresti, singura cale cuvenita e sa repornesti toata investigatia, de-a-capul, pe cont propriu. Debarasandu-te, va sa zica, de toate opiniile ce le-ai intalnit. Priviti atent in jur, cu ochii proprii

Sunt prea multe de spus. Si chiar fiece cuvintel se preteaza la o dezvoltare de pagini si pagini. Fiindca este o semnificatie. Bazata, la randu-i, pe alte multiple semnificatii intercorelate. Indiferent ce subiect am aborda (cat de in aparenta neisemnat ori simplu), ar trebui, cred eu, ca sa ne apropiem de taina ce-o-nchide-ntr-insul, sa-l integram in istoria intregii lumi. Adica sa ne configuram mental toata aceasta istorie. Cel putin in puctele ei cheie. Si, foarte important, sa putem dispune de informatii nu numai suficiente ci si, mai cu seama, NEfalsificate… >>


One Comment on “Impresii despre asigurari (2)”

  1. […] Impresii despre asigurari (2) Tag-uri incluse:Asigurări, biserica, boala, credinta, crestin, cruce, dragoste, economie, Iisus, moarte, necaz, ortodox, pacat, parinti, prieteni, sfant, suflet, Tineri « Florile Maicii Domnului […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s