Paşaportul electronic, prefigurarea biocipului (1)

epass2005

Am citit ieri Apelul Părintelui Iustin Pîrvu către toţi iubitorii de Hristos, un text grav prin ton şi forţă. Îl ştiam pe Părintele Iustin un luptător, un mărturisitor, dar în urma citirii acestui text mi-am pus foarte multe întrebări, mult mai multe decât de obicei şi am vrut să înţeleg de unde vine acest ton atât de grav.

În primul rând, m-am întrebat dacă textul respectiv chiar îi aparţine Părintelui Iustin şi am întrebat un administrator de site care mi-a spus că a primit pe e-mail textul respectiv chiar din obştea Mănăstirii Petru Vodă. În afară de asta, am văzut apelul postat şi pe site-urile unor oameni de încredere (de exemplu Părintele Savatie Baştovoi, sau Părintele Gabriel Ţuţuianu – ca să-i amintesc doar pe câţiva, care sunt slujitori în Sfântul Altar). Atunci mi-am zis – este sigur!

În timp ce îmi făceam griji dacă textul îi aparţine sau nu Părintelui Iustin, căutam pe internet date despre noile paşapoarte, am vorbit pe messenger si la telefon cu prieteni, cu alţi căutători ai adevărului şi am aflat unele lucruri care m-au cam speriat… Dar nu în sensul „aoleu, unde o să fug acum?” pentru că Părintele nu asta vrea să spună, ci mă gândesc la ce va să vie, la faptul că e tot mai aproape, la faptul că la noi se grăbesc aleşii să implementeze tot ce e nou pe „piaţă”.

OK, am citit că aceste paşapoarte deja există în Canada – dar s-au introdus fără ca populaţia să fie anunţată (vezi aici, aici sau aici), că în SUA au astfel de paşapoarte doar angajaţii CIA, FBI etc. sau că ele ar exista deja în ţări ca Germania. Plus că s-a încercat introducerea acestui „paşaport” şi în Grecia sau Serbia, dar nu s-a reuşit, datorită protestelor creştinilor ortodocşi. Aşadar, nu am fi primii…

Închei cu vorbăria…

Vreau să vă spun că există o Hotărâre de Guvern, nr. 557 din 26 aprilie 2006, privind stabilirea datei de la care se pun în circulaţie paşapoartele electronice, precum şi a formei şi conţinutului acestora. Iniţial, data la care ar fi trebuit să fie puse în circulaţie paşapoartele ar fi fost 1 ianuarie 2007. Ulterior, din cauza unor probleme cu licitaţiile şi a altora, această dată a tot fost amânată până când, prin H.G. nr. 571 din 28 mai 2008, această dată a fost stabilită la 31 decembrie 2008. Bineînţeles, şi alte modificări au fost aduse actului iniţial, în afară de data punerii în circulaţie.

Ultima hotărâre în acest sens este H.G. 1566/15.12.2008, pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 557/2006.

Din cuprinsul acestei Hotărâri, aflăm următoarele:

–    Prin intermediul hotărârii se stabilesc pasapoartele cu date biometrice incluse, care vor fi denumite in continuare, în textul H.G. ca pasapoarte electronice, avand forma si continutul prevazute in anexele nr. 1-6

–    In intelesul prezentei hotarari, se explică o serie de termeni şi expresii, ca de pildă – pasaport electronicpasaportul diplomatic, pasaportul de serviciu sau pasaportul simplu, in care se include un mediu de stocare electronica a datelor biometrice ale persoanei; date biometriceimaginea faciala, impresiunea digitala, precum si orice alte date ale persoanei care pot fi introduse in mediul de stocare electronica

–    În anexele 1-6 sunt precizate forma şi conţinutul lor, pentru fiecare tip în parte (pasaportul electronic diplomatic, pasaportul electronic de serviciu, pasaportul electronic simplu, pasaportul electronic pentru persoana fara cetatenie etc.).

Astfel, noul paşaport, ar trebui să arate conform descrierii de mai jos (pe scurt):

Culoarea copertei: – rosu visiniu
Marimea: – 125 x 88 mm
Numarul de pagini: – 32
Pagina cu datele de identificare ale titularului, pozitionata intre coperta I (interioara) si pagina 1:  – din policarbonat. Conţinut: – datele de identitate ale titularului (numele, prenumele, data si locul nasterii), autoritatea emitenta, data eliberarii pasaportului, data expirarii pasaportului, codul numeric personal – C.N.P., sex cetatenia, fotografia titularului gravata laser si fotografia in umbra realizata prin perforatie cu laser, numarul pasaportului, semnatura titularului, datele informatizate citibile optic (MRZ), mediul de stocare electronica a datelor biometrice ale persoanei.

NOTA:


Pagina 32, urgente: – titularul pasaportului trebuie sa completeze datele particulare ale unei rude sau ale unui prieten care poate fi contactat in caz de accident: numele, prenumele, adresa, telefon.
Denumirile rubricilor vor fi redactate in limbile romana, engleza si franceza.

Tot acolo scrie urmatoarele: caracteristicile, rubricatia, numarul si tipul elementelor de siguranta trebuie sa fie in conformitate cu prevederile Regulamentului Consiliului (CE) nr. 2252/2004 privind standardele pentru elementele de securitate si elementele biometrice integrate in pasapoarte si in documente de calatorie emise de statele membre, publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L 385 din 29 decembrie 2004, si ale Deciziei Comisiei C(2005)409 pentru stabilirea specificatiilor tehnice aferente dispozitivelor de securitate si a elementelor biometrice integrate in pasapoarte si in documentele de calatorie emise de statele membre. Acestea vor putea fi adaptate in functie de dinamica reglementarilor Uniunii Europene in domeniu. Adică la început se cer data naşterii, soţ, soţie, copii, iar după aceea se vor introduce toate datele legate de persoana în cauză (asigurare de sănătate, va putea cumpăra-vinde cu acel document, va putea fi monitorizat prin intermediul său etc.). Dar ce ne facem dacă reglementările UE vor solicita implantarea cip-urilor??

Acum, de ce se spune pe blogurile ortodoxe că acceptarea acestor paşapoarte nu este bună? Pentru că, în ciuda a ceea ce ne propun ei (combaterea criminalităţii, libera circulaţie etc.) nu se doreşte altceva decât supravegherea şi apoi, paşii următori către acceptarea lui Antihrist. Astfel, acceptând aceste paşapoarte (lucru care nu s-a întâmplat în Grecia şi Serbia, unde au protestat creştinii ortodocşi, în frunte cu ierarhi ai Bisericii) vom grăbi adoptarea cipurilor pe mână sau pe frunte, lucru care este scris în Apocalipsă.

Apoi, Cuviosul Paisie Aghioritul scrie în cartea sa că „Evanghelistul Ioan atunci cand in prima sa epistola spune: „Copiii mei… ca vine antihristul, iar acum multi antihristi s-au aratat…” (1 In. 2, 18), nu intelege ca asteptatul Antihrist va fi ca prigonitorii Maximian si Diocletian, ci ca Antihristul cel asteptat va fi intr-un fel ca un diavol intrupat, care se va prezenta poporului israelian ca Mesia si va insela lumea. Vin ani grei, vom avea incercari mari. Crestinii vor avea mare prigoana. Si uita-te: oamenii nici nu inteleg ca traim in semnele vremurilor, ca pecetluirea inainteaza. Traiesc ca si cum nu s-ar intampla nimic. De aceea spune Scriptura ca va cauta sa insele, de va fi cu putinta, si pe cei alesi (Mt. 24,24; Mc. 13,22). Cei care nu vor avea intentie buna, care nu vor fi luminati, se vor insela in anii apostaziei. Pentru ca cel ce nu are harul dumnezeiesc, nu are claritate duhovniceasca, asemeni diavolului”.

Sau, în altă parte, tot Cuviosul Paisie, când este întrebat: Parinte, ce legatura are acest buletin de identitate cu pecetluirea? Răspunde că „Buletinul de identitate nu este pecetea; este introducerea pecetluirii”. Mai aflăm că pecetluirea se va face încet, cu viclenie. „Incet-incet, dupa cartela si buletin de identitate, adica dupa indosariere, vor inainta in mod viclean la pecetluire. Vor sili prin diferite mijloace viclene, pentru ca oamenii sa primeasca pecetea pe frunte sau pe mana”.

Aceste paşapoarte biometrice, electronice, sunt doar o prefigurare a ceea ce va fi după ele.

Acum ni se spune că nu vor putea fi sparte de hackeri, dar deja apar specialişti care îi contrazic pe primii… De asemenea, acestea vor fi pierdute, furate. În urma acestei fobii ce va fi declanşată normal, a fraudelor, se va face cunoscută necesitatea trecerii de la paşaportul biometric, cu cip încorporat, la BIOCIP. Până în prezent, testele făcute la animale, păsări şi peşti, au dovedit o fiabilitate şi un control remarcabil, astfel încât se putea depista în foarte scurt timp coordonatele poziţiei acestora. Specialiştii spun că cei ce vor purta aceste cipuri vor putea fi uşor controlaţi, localizaţi şi supravegheaţi în toate mişcările. Acest sistem de îngrădire a libertăţii omului va permite ca nimeni să nu poată cumpăra sau vinde fără marcarea cu biocip.

În Cartea Apocalipsei, Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan spune: “Şi ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna dreaptă sau pe frunte încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei sau numărul numelui fiarei. Aici este înţelepciunea, cine are pricepere să socotească numărul fiarei căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase” (Apoc. 13, 16 – 18).

Internetul e plin de informaţii legate de lucrurile acestea, trebuie doar să ştii ce să cauţi, sau cât de mult să citeşti. Pentru că rişti sa banalizezi, sau să te laşi păgubaş… Însă neştiinţa nu poate fi o scuză, atât timp cât Sfântul Marcu Ascetul spune că: „Trândăvia, neştiinţa, şi uitarea sunt păcate de moarte”.

Va urma…


70 comentarii on “Paşaportul electronic, prefigurarea biocipului (1)”

 1. Balan Claudiu spune:

  Nu sitiu daca noi romanii o sa fim asa de curajosi sa facem ca grecii sau sarbii. Asteptam sa auzim si pe ierarhii bisericii zicand ceva.

 2. Florin M. spune:

  Parintele Iustin spune ca tinerii romani sunt mai evlaviosi decat grecii sau sarbii, dar ca sunt mult mai putin reactionari.
  Ce sa asteptam? Ar trebui sa ne opunem de pe acum instituirii obligativitatii acestor pasapoarte, pentru ca daca vor deveni obligatorii, ca si conditie a accesului liber in spatiul Schengen, va fi foarte greu apoi sa ne opunem.
  In primul rand, ar trebui sa prevenim ca acestea sa devina obligatorii.

 3. Florin M. spune:

  Inca ceva: eu cred ca Biserica trebuie sa se sesizeze in multe dintre problemele actuale. Biserica nu e reprezentata doar de ierarhi, fata de care avem respectul cuvenit, Biserica suntem si noi. Ori, daca apare un pericol (si aici e evident) ce sa facem? Sa asteptam?
  Dupa cum vezi, Hotararea de guvern privind pasapoartele electronice biometrice exista din 2006. Ai auzit pe cineva sa spune vreun cuvant despre asa ceva, sa atraga atentia catre ce ne indreptam cu pasi repezi?
  Asteptand, trece timpul. Trecand timpul, va fi prea tarziu. Trebuie sa avem mare grija!
  Doamne ajuta!

 4. Foarte buna si extren de necesara acum sinteza ta, frate Florin! Multumiri! O sa facem trimitere la ea si la noi!

 5. Florin M. spune:

  Multumesc!
  Ma bucur ca o gasiti folositoare!
  Doamne ajuta!

 6. […] Paşaportul electronic, prefigurarea biocipului (1) – o sinteza explicativa foarte reusita si extrem de utila a informatiilor pe aceasta tema! […]

 7. Adrian spune:

  Vom avea inode number precum in Sistemele de operare, ce este interesant este faptul ca in Unix unul din cele mai fiabile sisteme, programele cele mai importante care mentin orice server se numesc „daemoni”, asa ca o observatie…

 8. Florin M. spune:

  Da, o gramada de „coincidente”… La fel ca si cu cei 30 de arginti etc.
  Numai „coincidente”.
  De ce nu i-au zis „John” sau „Doggy”? 🙂

 9. saccsiv spune:

  Felicitari pentru articol. Ca o paranteza, avem bloguri ” gemene”.

  Pentru a face sa taca vocile ce emit ipoteza ca apelul marelui duhovnic Iustin Parvu nu este autentic, este necesar si suficient ca neintarziat sa fie inregistrate video si apoi difuzate cateva cuvinte clare ale sale pe aceasta tema. Nu-i nici o inginerie complicata, sunt multi luptatori din tabara ortodoxa relativ aproape de zona sa sau destui cu bani si din alte zone, pe care astfel ii pot folosi util facand o deplasare acolo. Ca sa se lamureasca toata lumea. Altfel numarul scepticilor se va mari si se va produce tulburare.

  Prin urmare, fac un apel: CINE POATE, S-O FACA REPEDE! Sa nu tratam si aceasta chestiune precum trateaza mass-media circul politic. Sa abordam aceasta problema cat mai serios cu putinta.

  Cand anul trecut le-am scris tuturor celor din tabara ortodoxa luptatoare ( pe care i-am putut contacta ) rugandu-i sa ceara sfaturi de la marii duhovnici inca in viata, despre noile acte de identitate, le-am sugerat sa faca si inregistrari, caci stiam ca altfel vor iesi vorbe. Insa cu toate ca este o chestiune atat de importanta, n-au facut-o … Mare copilarie …

  Din partea mea, asa cum de doi ani tot avertizez ca vor sa ne puna cip-uri sau altenative, o voi face si in continuare. Cele de mai sus sunt insa utile pentru masa de credinciosi, ca pentru ei luptam.

  http://saccsiv.wordpress.com/2009/01/15/%e2%80%9e-ingerul-digital-%e2%80%9e-digital-angel-documentar-ortodox-subtitrat-in-limba-romana-si-o-ampla-analiza-a-sa/

 10. patre cristina spune:

  bravo celui care a facut aceasta dezbater. voiam sa intreb si eu : de carnetele de conducere ce stiti? sotul meu si-a schimbat carnetul la sf anului trecut are cod de bare pe spate dar nu l-a amprentat saun altceva si a platit pt el in jur de 1 milion.ei au spus ca este in noul format european dar atat. are el microcip sau nu?

 11. Florin M. spune:

  @saccsiv
  Multumesc! Cu toate ca avem mult de lucru… In primul rand, cu noi insine…
  De ce trebuie neaparat sa avem material video cu Pr. Iustin spunand acestea?
  Cei care tagaduiesc acum veridicitatea acestui apel al parintelui – crezi ca dupa aceea isi vor schimba pozitia la 180 de grade?
  Bine, poate ca nu toti, dar macar unii… Si unul in plus, de ar fi, tot ar fi bine…

  Cat despre articolele pe tema aceasta, cred ca trebuiesc scrise pe un ton calm, cu „dovezi” palpabile, atat pe orizontala, cat si pe verticala.
  Tonul este cel mai important. Si cantitatea de informatie oferita.

 12. Florin M. spune:

  @ Cristina
  Doamne ajuta!
  Din cate am citit, deja se emit permisele de conducere noi, dar nu stiu ce sa zic de cel al sotului Dvs.
  Si eu trebuie sa ma mai informez in aceasta privinta. In functie de timpul pe care il voi avea, voi reveni la tema aceasta…
  Oricum, daca are microcip, e un fapt deja intamplat. Ce sa faceti daca are – vorbiti cu duhovnicul dvs. si va va spune dansul.

 13. dan zub spune:

  Ce sa fac, is mai greu de cap decat semenii mei, n-am inteles prea bine… Adica eu daca merg maine sa-mi schimb pasaportul (care e expirat de vreo 2 ani), o sa-mi elibereze un act care contine un microcip?? Multumesc si Doamne ajuta!

 14. Florin M. spune:

  Nu stiu daca o sa va ajute prea mult raspunsul meu…
  Data din lege la care incep sa fie puse in circulatie este 01.01.2009.
  Asa ca, daca sunteti din Bucuresti, da, ar trebui sa va dea dintr-acela nou. Insa am inteles ca in tara se vor pune in circulatie de la 1 iunie, dar mai trebuie sa verific aceasta informatie… Poate ne mai ajuta cineva in privinta asta.
  Oricum, trebuie sa mergeti sa intrebati la Directia Pasapoarte, cea care urmeaza sa vi-l schimbe, daca veti avea unul electronic.
  Si daca nu stiti ce sa faceti atunci, sfatuiti-va cu duhovnicul dvs.
  Doamne ajuta!

 15. […] Paşaportul electronic, prefigurarea biocipului (1) […]

 16. ovidiu spune:

  @ Cristina

  Introduce-ti carnetul in cuptorul cu microunde, citeva secunde. Daca are metal inauntru sar scintei.

 17. dan zub spune:

  Multumesc pentru raspuns. Nu sunt din Bucuresti, locuiesc in Braila, deci am sanse sa mai primesc un pasaport obisnuit. Daca nu, voi renunta, oricum nu calatoresc des in strainatate.
  „Multumim” domnului Tariceanu si guvernului sau de neghiobi lasi care ne-au bagat in porcaria asta. De acum… Dumnezeu cu mila!

 18. sa iesim in strada spune:

  Romani treziti-va. E timpul sa iesim din nou in strada. Ni se pun lanturi de maini si de picioare. Vom cadea in robie. Criza aceasta a fost creata special pentru a ne inrobi. Daca de dictatura ceausista am reusi sa scapam din aceasta inrobire va fii foarte dificil.
  Dar, din pacate suntem un popor de lasi si ne meritam soarta. Dumnezeu sa ne ajute, fiinca noi nu suntem in stare sa luam atitudine.

 19. […] Paşaportul electronic, prefigurarea biocipului (1) […]

 20. […] Paşaportul electronic, prefigurarea biocipului (1) […]

 21. Emilian spune:

  Pe motive de dreptull la religie consacrat de CEDO se poate refuza primirea unui asemenea act. Demersul crestinilor in acest sens ar trebui sa fie: refuzam aceste acte pe motive religioase si cerem sa ni se dea acte conforme cu credinta noastra. Este adevarat ca atata timp cat inalta ierarhie ortodoxa nu va sustine acest punct de vedere se va zice ca actele de identitate nu au legatura cu religia ortodoxa. Sa le dea Dumnezeu putere sa intervina asemeni ierahilor din Grecia si Serbia, altfel va fi jale. Doamne ajuta!

 22. testdepth spune:

  Reveniti-va, toate prostiile astea cu teoria conspiratiei o sa va scranteasca mintile!

  Este cea mai mare tampenie pe care am auzit-o asta cu petitia.

 23. Pr. Vasile spune:

  Adrian, linuxul si Unix sunt pline de termeni pagani, ca sa nu zic satanici. Aminteste-ti sigla GNU, si animalul de pe ea.

 24. ciprian spune:

  in 2009 ne mai punem problema existentei lui Dumnezeu? fratilor, reveniti-va! cu ce drept folosim biblia drept ultim material al adevarului? biblia a fost scrisa de niste oameni. probabil erau la fel ca jurnalistii de azi, cautau senzationalul si ce si-au zis ei…hai sa inventam apocalipsa. iar prostii de azi bun botu la asa ceva.
  nu imi vine sa cred ca in alte tari biserica a avut ceva de spus. ar trebui desfiintata. e o institutie mai corupta decat justitia si politia la un loc:)

  legat de pasapoartele electronice: cred ca exista si alte argumente mult mai bune atat pro cat si contra. religia nici nu ar trebui luata in discutie in problema asta.

  Eu cred ca nu ar trebui sa exista pasapoarte in sine. nu le vad rostul. romanii si ukrainienii sunt rase diferite? noi avem 3 capete si ei au 4? treziti-va. suntem aceeasi oameni. doar limba difera. si nu cred ca din cauza ca vb limbi diferite avem nevoie de atatea formalitati pt a intra in contact. dc o sa imi spuneti ca vama e necesara pt identitate nationala sau pentru a impiedica traficul de droguri asta nu e un argument. trafic exista oricum, iar identitatea nationala se poate pastra si fara un rahat de hartie, fie ea si electronica.

  biserica e atat de inteligenta incat protesteaza ca exista pasapoarte electronice:) e hilar.
  cand aveam pasapoarte de hartie nu eram inregistrati de nimeni. acum ca a avansat tehnologia si folosim un alt material cu acelasi scop inseamna ca se apropie antichristul? 🙂
  bravo, fratilor romani! pune-ti botu la ce auziti la televizor sau la popa fara sa ganditi cu capul vostru.
  luati-va timp un minut si pune-ti-va cateva intrebari despre toata treaba asta. o sa vedeti ca aveti raspunsuri mult mai bune decat ce va da piata.
  asa ca nu va sfiiti
  folositi-va creierul. de ce sa gandeasca altii pt voi? 🙂

 25. Florin M. spune:

  @ciprian,
  Sunt convins ca ti-ai pus multe intrebari, atat de multe, incat ai cautat si ai citit foarte mult privind subiectele ce te intereseaza…
  Sper ca esti multumit pentru afisarea parerii tale aici. Motivul pentru care am facut-o a fost ca, macar, a parut sincera… Dar sinceritatea nu e o scuza, cu atat mai mult cand e insotita de ignoranta si ingamfare.
  Asa cum ai scris tu insuti, creierul trebuie folosit – si te atentionez ca am citit ca, nefolosite, celulele nervoase mor. Ai grija! 😉

 26. Florin M. spune:

  @testdepth,
  Însăşi logica te duce la faptul că în afară de raportarea orizontală (de un om la altul, de la un interes la altul), mai există şi raportarea verticală (de la om la Dumnezeu, sau măcar din punct de vedere moral).
  Pentru tine şi ceilalţi care te aprobă, observ că şi raportarea orizontală e prea mult, trăind într-un „cerc strâmt”, gândind doar pentru sine şi nici măcar atât, la timpul prezent, fără trecut, fără viitor.
  Nici măcar îngrădirea libertăţii, care se arată la orizont mai clar ca lumina zilei, nu vă deranjează? Care îngrădire? – îmi vei răspunde. Dar tu nu vrei răspuns, numai întrebi – că doar ai timp…
  „Chestia cu petitia” poate fi facuta „in scris” (nu on-line), conform legislatiei in vigoare, pentru ca ar fi fost bine ca unele decizii sa fi fost luate prin referendum.

 27. Adrian spune:

  Timpuril se precipita spunea un parinte de la Putna cu cativa ani in urma, atunci nu l-am prea inteles…

 28. tavibz spune:

  Uşor, uşor se monopolizează tot .. cărţile care nu de mult le citeam şi mi se păreau poveşti.. uite că devin realitate 🙂 Am pus şi eu ceva asemănător pe blog, cipuri, legi care promovează ascultarea telefoanelor şi multe alte chestii.. chiar asa pe faţă? Masonii conduc lumea şi se ştie de mult, doar că unii nu vor să înteleagă şi *speră* ca sunt doar poveşti, dar totuşi, nu fac nimic..

 29. Alin spune:

  Fratilor, dar pana la urma, Parintele Iustin Parvu are dreptate? Adica, daca acceptam aceste noi acte electronice, inseamna lepadare? Ca asa spunea si Parintele Paisie Aghioritul! Intreb fiindca nu e usoara problema, ci contine grave chestiuni!

 30. Florin M. spune:

  Alin,
  Da, Pr. Iustin are dreptate! Tot ce este scris în Apelul său către iubitorii de Hristos, în data de 14 ianuarie, este adevărat.
  De aceeaşi părere este şi Pr. Arsenie Papacioc, cel care, prin interviul de zilele trecute, a fost folosit ca unealta de catre Radio Dobrogea ca sa se loveasca in credibilitatea si in imaginea Pr. Iustin!

 31. Alin spune:

  Multumesc frumos Florin pentru raspuns! Atatea lucruri ar mai fi de intrebat! Dar ce-am avut mai important te-am solicitat pe mail! Scriu si aici ca sa ma sigur ca vei primi mail-ul meu! Sper sa nu dea erori ! l

 32. Mihai spune:

  Proteste de strada la nivel national. Am speranta o sa vad ca asesti masoni blestemati ascunzindu-se ca sobolanii de furia poporului. Cu cit mai devreme cu atit mai bine.Spuneti un nu categoric acestor directive francmasonice de la Brusselles. Cu cit mai devreme cu atit mai bine. Cititi cu totii cartea lui Radu Cinamar Viitor cu cap de mort. Cartea a aparut acum citiva ani si descrie procedee masonice care se vor implementate.

 33. Florin M. spune:

  Mai intai rugaciune si ascultare de duhovnic.

 34. unudoitrei spune:

  Sa fim seriosi. Pana la urma cei din biserica lucreaza pe bani, primesc bani de la stat, primesc banii de la enoriasi, banii cunoscuti ca si ochiul dracului. Asa ca deja biserica e corupta, si unde se primesc bani mereu e loc si de mai multi bani.

 35. Florin M. spune:

  @unudoitrei
  Din afirmaţia ta:

  „cei din biserica lucreaza pe bani, primesc bani de la stat”

  aş putea deduce câtă preocupare ai pentru cunoaştere, în general. Ştiu că la şcoală, astăzi, nu vă mai trimite nimeni la lecturi suplimentare. Ştiu că în unele familii nu se mai practică cititul decât din „Libertatea” şi asta în timp ce se ceartă Magda cu Tolea la OTV.
  Nu, dragă, preoţii nu sunt bugetari, iar salariaţii din Biserică nu fac parte din categoriile acelea pe care le vezi tu protestând pe la TV pentru mărirea salariilor, cu toate că trăiesc mult mai prost decât aceia. Ştiu că există şi excepţii, există şi preoţi care o duc bine. Dar este ăsta un defect? Ori ei nu au voie să aibă o casă pe care să o împodobească după gustul propriu, nu au voie să aibă o maşină, nu au voie să manânce?
  Deja cred că ţi-am detaliat prea mult pentru pretenţiile tale, dar nădăjduiesc că Domnul te va lumina să găseşti drumul către biserică, nu celălalt… Doamne ajută!

 36. unudoitrei spune:

  Nu sunt bugetari zici? Atunci hai sa citim ce e mai jos:

  Salariile preoţilor au fost majorate
  lPatriarhul Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel, va încasa o indemnizaţie lunară de 8000 de lei, iar cei nouă arhiepiscopi majori, mitropoliţi ai BOR şi ai Bisericii Romano-Catolice, aproximativ 7300 de lei
  Noile valori de salarizare pentru conducerea cultelor recunoscute au fost stabilite luni de Guvern, care a aprobat unele modificări la Legea privind sprijinul statului pentru salarizarea clerului. Proiectul de lege urmează să meargă, spre dezbatere, la Parlament. Potrivit Legii, cei 16 arhiepiscopi şi şefi de Cult (mitropolit, episcop, muftiu, şef rabin, preşedinte unitate, preşedinte) vor încasa lunar în jur de 7000 de lei. La rândul lor, cei 34 de episcopi, episcopi-vicari patriarhali, circa 6300 de lei. Cei 25 de Episcopi-vicari, Episcop coajutor, Episcop auxiliar, Arhiereu-vicar vor primi aproximativ 6000 de lei. Pentru vicepreşedinte uniune, vicar administrativ patriarhal, vicar general, secretar general, consilier patriarhal s-a stabilit o sumă lunară de circa 1.638 de lei, iar un secretar patriarhal, inspector general bisericesc, vicar administrativ eparhial, vicar episcopal – 1400 de lei. Pentru preoţi, diaconi, pastori, vestitori, imami sau rabini salariile variază de la cei cu studii superioare între 550 de lei (debutant) şi 730 de lei (gradul I), respectiv pentru cei cu studii medii – 510 de lei (debutant) la 537 de lei (gradul I).

  Pentru preoţi, diaconi, pastori, vestitori, imami sau rabini salariile variază de la cei cu studii superioare între 550 de lei (debutant) şi 730 de lei (gradul I), respectiv pentru cei cu studii medii – 510 de lei (debutant) la 537 de lei (gradul I).

  Sursa: http://www.ziarulunirea.ro/art.php?cat=12&pg_id=12378

  Si daca tot primesc bani de la stat, atunci de ce trebe sa mai platim la cununie, botez si inmormantare?

 37. unudoitrei spune:

  Si tocmai ce face PF cu 8000 de lei? Altii mor de foamne, nu avem camine sociale, cantine,
  si totusi PF primeste 8000 cand functia lui trebe sa fie una onorifica. Inteleg necesitatea unui trai, dar aici vorbim de lux. Sunt curios cat la suta din banii lui se intorc in comunitate in scopuri caritabile.

 38. Florin M. spune:

  @unudoitrei,
  Din textul legii citate de tine, la care se face trimitere in articolul din ziarul „Lumina”, la Art. 1, alin. (1) şi (2) este scris aşa:
  „(1) Statul roman sprijina cultele religioase, recunoscute potrivit legii, pentru salarizarea clerului de la bugetul de stat, la cererea acestora.
  (2) Personalul clerical care beneficiaza de prevederile prezentei legi isi pastreaza statutul de angajat al cultului religios recunoscut.”

  Dacă de aici tu înţelegi că preoţii sunt bugetari, e treaba ta.
  Şi nu ştiu ce ai face tu, proaspăt absolvent de Facultate de Teologie, cu 550 RON salariu brut (te las pe tine să calculezi cât îi revine net, unui preot debutant), cu nevastă, copil şi niscaiva rate la casă (!?!), asta dacă te-ai încumeta, pe salariul soţiei, să-ţi iei. Aş vrea să te văd, ai primi bani la inmormântare sau la nuntă? Plus că şi biserica trebuie întreţinută pe parcursul anului şi sunt şi alte cheltuieli, în afară de salarii şi întreţinere…
  Pe de altă parte, a da bani la biserică cu prilejurile astea (fericite sau nu) nu este ca o taxă, dar ar trebui noi, fiecare să dăm din prisosul inimii noastre. De-asta, în unele parohii s-au fixat ca un fel de „tarif” aceste sume, pentru că altfel, omul nu mai dă nimic, şi aceste sume îi sunt socotite de Dumnezeu altfel, nu ca cele date pe Fanta sau pe covrigi la magazin.
  Dar a spune că biserica e coruptă, e prea mult…
  Ţi-am spus – pune-te în locul preotului cu 280 lei lunar, net, sau chiar al celui cu 1500 lei lunar şi gândeşte-te ce ai face tu atunci.

 39. unudoitrei spune:

  1 Sunt sigur ca putin preoti sunt cei care cer de la stat bani.

  2 Nu. Iisus nu a cerut bani pentru ce a facut.

  3 Pana la urma cum ramane cu Prea Fericitul? Inteleg ca el e „presedintele”, dar totusi.
  Cu siguranta nu plateste intretinere acolo unde sta, iar hainele preotesti nu trebe sa le schimbi asa de des. 8000 pentru mancare? Pentru familie. De ce nu da un exemplu si ii ajuta pe nevoiasi macar cu jumate din salariul lui.

  Dar ce conteaza, daca nu s-ar scoate bani din religie, ar scadea numarul preotilor. Putin fac din credinta, prea multi pentru bani. Si nici nu prezint cazutile in care cei care il reprezinta pe Dumnezeu au apucat cai gresite.

  Iisus a fost un om simplu …si acuma avem o adevarata industrie pe seama lui.

 40. Florin M. spune:

  În primul rând, nu ştiu daca tu ştii ce vrei.
  De ce nu te informezi câte cantine sociale şi câte ajutoare acordă Biserica?
  În afară de Biserică privită ca instituţie, Biserica suntem şi noi. În fiecare sâmbătă, la biserică se fac pomeniri pentru morţi, se împarte mâncare celor săraci. Să presupunem că în România sunt 200000 de biserici şi în fiecare sâmbătă (fără să punem la socoteală duminicile şi marile sărbători) sunt în fiecare biserică 10 credincioşi care împart celorlalţi alimente, bani, îmbrăcăminte. 10*200000=2000000. Ia calculează mătăluţă valoarea săptămânală a acestui ajutor pe care îl facem noi, credincioşii din biserica ortodoxă, săptămânal, lunar şi anual.
  În legătură cu PF, de ce nu-l întrebi? Şi de unde ştii tu ce (nu) face cu banii proprii?
  Nu te întreb cine eşti tu, de pui astfel de întrebări, pentru că nu-mi permit. Dar ar trebui să te gândeşti mai bine… Să te ierte şi să te ajute Dumnezeu!

 41. unudoitrei spune:

  Pe preoti sa ii ierte.

 42. pr. ciprian spune:

  Toate actele acestea guvernamentale cuprind, asa cum a spus si Emilian mai sus, un aliniat care sa ne permita alternativa: acte normale? Din firavele mele cautari nu am gasit inca, poate stiti voi deja! Doamne ajuta!

 43. Florin M. spune:

  Doamne ajuta!
  Este vorba de Ordinul 1190/31 iulie 2001, ordin pe care nu l-am gasit pe internet, decat mentionat pe unele site-uri.
  Oare mai este in vigoare? Si oricum, chiar daca mai este sau nu, ma intreb de ce nu se gaseste pe internet. In nestiinta mea, banuiesc doar, ca ar trebui sa existe orice lege, ordin, pe internet… Mai cautam. Poate ne indruma un jurist, un avocat…

 44. unudoitrei spune:

  “Şi ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna dreaptă sau pe frunte încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei sau numărul numelui fiarei. Aici este înţelepciunea, cine are pricepere să socotească numărul fiarei căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase”

  Pai daca au prevazut asta de ce nu au zis care e si solutia la rezolvare? Cum poti sa vezi raul care vine si sa nu spui cum sa il rezolvi?

 45. Florin M. spune:

  @unudoitrei,
  Tot acolo scrie si urmatoarele: “Cine se închină fiarei şi chipului ei şi primeşte semnul ei pe fruntea lui, sau pe mâna lui, va bea şi el din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat, în potirul mâniei Sale, şi se va chinui în foc şi în pucioasă, înaintea sfinţilor îngeri şi înaintea Mielului. Şi fumul chinului lor se siue în vecii vecilor. Şi nu au odihnă nici ziua nici noaptea cei ce se închină fiarei şi chipului ei şi oricine primeşte semnul numelui ei. Aici este răbdarea sfinţilor, care păzesc poruncile lui Dumnezeu şi credinţa lui Iisus.” (Apoc.14,9-12)

  Cum sa nu spuna care este solutia?
  Despre ce crezi ca e vorba, de fapt, in Sf. Evanghelie? Tocmai aceasta e cuprinsă in Sf. Evanghelie si Sf. Tradiţie, şi anume: reţeta vieţii veşnice, calea de urmat către Împărăţia Lui Dumnezeu, modul de a ajunge acolo. Problema este ca nu e uşor deloc, pentru că asta este calea cea strâmtă, drumul anevoios, pentru că e greu să conceapă un om dependent de confort cum ar fi, de exemplu, să se spele cu apă rece, să mănânce doar produsul mâinilor sale, să se descurce fără a cumpăra sau vinde… Dar mai întâi, trebuie ca până atunci să fim în biserică, adică să participăm la Sfintele Taine (Slujbe, Spovedanie, Împărtăşanie…), să ne găsim un duhovnic de care să ne ţinem şi pe care să-l ascultăm, cu care să ne sfătuim; pentru că nu putem interpreta noi, singuri, Scripturile. Aşa fac alţii, dar sunt în rătăcire, pentru că aceia neagă (printre altele) autoritatea slujitorilor Lui Dumnezeu, pe cei cărora Iisus în persoană i-a trimis să ierte şi să ţină păcatele cu putere de la El, bineînţeles.

  Sacrificiul cerut este mare, dar nu e chiar aşa de greu de înţeles pentru ce va trebui făcut acest sacrificiu – pentru Acelaşi pentru care şi-au dat viaţa sfinţii mărturisitori, sfinţii mucenici. Dacă vrei, citeşte şi articolul ăsta, poate te ajută mai mult.

  Doamne ajută!

 46. unudoitrei spune:

  Atata timp cat este prevazut in Apocalipsa, nu inteleg de ce sa ne impotrivim. Fiara o sa ii sileasca pe toti.

  Deci trebe lasat la alegerea fiecaruia, cei care vor sa se inchine si sa poarte semnul, sa faca asta si o sa ajunga in iad. E alegerea lor. Si daca o sa se ajunga la fortarea populatiei sa poarte semnul, care e agitatia, inca un pas din Apocalipsa se implineste si se apropie Judecata de Apoi.

 47. unudoitrei spune:

  Si stai putin ca biblia se incurca. Mai intai „Şi ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna dreaptă sau pe frunte încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei sau numărul numelui fiarei.”

  Si apoi “Cine se închină fiarei şi chipului ei şi primeşte semnul ei pe fruntea lui, sau pe mâna lui, va bea şi el din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat, în potirul mâniei Sale, şi se va chinui în foc şi în pucioasă, înaintea sfinţilor îngeri şi înaintea Mielului. Şi fumul chinului lor se siue în vecii vecilor. Şi nu au odihnă nici ziua nici noaptea cei ce se închină fiarei şi chipului ei şi oricine primeşte semnul numelui ei.

 48. Florin M. spune:

  mai, dar mare observator mai esti!
  e completare chiar, nicidecum contradictie.
  Nu mi-o lua in nume de rau, dar tu in ce limba citesti? :))

 49. unudoitrei spune:

  Pai poate imi explici tu cum se completeaza. Cum la inceput ii sileste dar dupa ii lasa sa aleaga.

 50. Florin M. spune:

  Dacă cineva te sileşte, te obligă să faci ceva şi tu nu vrei, poţi alege?
  Nu e nici o contradicţie…
  Nu mai căuta paiul din ochiul celuilalt, fii atent la tine, că vei cădea tu în nas. De ce oare?

 51. unudoitrei spune:

  Bine atunci daca fiara nu e suprema.

  Si pana la urma care e problema, se adevereste inca un pas al apocalipsei. Cei credinciosi stiu asta, nu isi fac si gata. Care e problema?

 52. Florin M. spune:

  Care e problema, zici?
  Păi problema este că vedem ce se întâmplă şi dacă nu facem nimic, ne facem părtaşi, neîmpiedicând cu nimic răul ce se va produce.
  Pentru asta se zbat toţi.
  Tu, dacă ai fi în autobuz şi ai vedea un hoţ cu mâna în geanta unei băbuţe adormite şi ai sta cuminte, cum te-ai simţi după aceea? Nevinovat? Hei, să ştii că la Judecata de Apoi, fiecare, singur, va „şti” de care parte se află.

 53. unudoitrei spune:

  Pai daca prevenim aparitia semnului fiarei, atunci ce e scris in Biblie nu se adevereste.
  Doar scrie clar, lumea o sa aleaga sau nu semnul fiarei. Voi acuma incercati sa preveniti aparitia lui. Deci mergeti impotriva bibliei.

  Voi incercati de acuma sa preveniti microcipurile din buletine, deci sa preveniti aparitia cipurilor din mana.

 54. Florin M. spune:

  Ba da, ceea ce e scris în Biblie tot se va adeveri. Doar că se va mai amâna o vreme. Tocmai asta trebuie să facem, să întâmpinăm răul, să nu îl aprobăm.
  Dar nu este după cum vrem noi, ci după Voia Domnului. Deci, este posibil ca în ciuda „luptei” noastre răul să se producă, dar care este vina noastră, atunci? Vom lupta şi atunci. Până la sfârşit! Ai citit de sfinţii martiri Brâncoveni? Cum au murit ei? Pentru ce? Era simplu să spună: „da, ne dăm în legea voastră” dar n-au făcut-o, pentru că ştiau că Îl trădează pe Hristos. Şi ce folos dacă câştigi aur aici, dacă după moarte vei fi chinuit veşnic?

 55. unudoitrei spune:

  In ce ai zis mai sus te contrazici mai rau ca in biblie.

 56. Florin M. spune:

  Esti culmea… Tu nu vrei, pentru că putinţă ai.
  La răstignirea lui Iisus cum a fost?
  Ştiau Ana şi Caiafa că Mesia va fi răstignit, că va fi vândut pe 30 de arginţi, că acei bani vor fi returnaţi de vânzător şi cu ei se va cumpăra o ţarină? Ştiau. Dar n-au putut recunoaşte proorociile, nici semnele timpului, nimic, de ce? Pentru că erau orbiţi. Din ce cauză erau orbiţi? Din cauza lor, desigur. Ei erau mai marii poporului, dar Hristos venea şi spunea că este Fiul Lui Dumnezeu, deci cum să suporte ei să spună cineva că este mai mare ca ei? Ei iubeau slava pământească, iubeau banii, iubeau … ura în care trăiau, ura pentru ceilalţi.
  Ce nu înţelegi, nu ştiu… La fel este şi acum. Ce este scris se va întâmpla, doar că nimeni nu ştie când, cu precizie. Tot ce se ştie sunt aceste „semne” ale vremurilor şi ştim că vremea este aproape. Mai ştim că trebuie să făcut tot ce este în puterea noastră (şi pe placul lui Dumnezeu) împotriva celui rău.

  Dar eu mă voi opri aici, sper că şi tu, cu aberaţiile. Am văzut că nu vrei decât zâzanie, ceartă adică… Ori eu nu vreau aşa ceva.
  Deci atât îţi mai spun, cu toată dragostea: mergi la biserică, găseşte-ţi un duhovnic (dacă nu ai unul), spovedeşte-te, întreabă-l pe dânsul tot ce vrei, dar arată-i că întrebi sincer şi că ţii la timpul său (nu eşti singurul de care trebuie să aibe grijă), încearcă să înţelegi, roagă-te Lui Hristos să te lumineze. ŞI FII SINCER! Nu veni cu „aroganţe” de-astea, cu viclenii, având ca unic scop acela de a supăra… Eu n-am nimic cu tine, te iert. Doamne ajută!

 57. unudoitrei spune:

  Sa fim seriosi.

 58. Florin spune:

  Fratilor in cazul in care nu credeti in Dumnezeu macar sa nu fiti monitorizati 24 din 24 si protestati impotriva lor.Doamne ajuta. Ajutoooooooooooooooooooooor

 59. Cozy spune:

  Eu cred ca prea se interpreteaza in mod literal Apocalipsa care este intai de toate o carte simbolica. Numarul 666 trebuie inteles in sens spiritual,dupa cum zice si par.Cleopa.Pana la sfarsitul lumii, cifra 666 si Antihrist reprezinta necredinta din noi.

 60. Florin M. spune:

  @Cozy,
  Din cate imi amintesc, in pasajul la care faci tu referire era vorba despre o discutie intre Pr. Cleopa si un sectar. Ei interpreteaza totul ad literam, fac calcule in legatura cu sfarsitul lumii etc. Nu neg ca e foarte posibil sa existe si printre ortodocsi unii care procedeaza in felul asta. Dar nici acestia nu sunt in duhul ortodoxiei.
  Ortodoxia nu face calcule privind Apocalipsa, ci numai observa „semnele vremurilor”. Si tu nu te intrebi – de ce codul de bare poate fi citit numai prin cei 3 de 6 care delimiteaza zonele principale? Nu putea fi oare, pusa cifra 1 sau 2 sau altceva?
  Desigur ca 666 are si semnificatia de care vorbeste parintele Cleopa, dar, repet, acolo era vorba de o discutie cu un sectar si accentul trebuia pus pe altceva. Multi frati de-ai nostri cad astazi intr-o anumita inselare, interpretand acela cuvinte ale pr Cleopa rupte de contextul ce le-a generat si crezand ca nu e nici un pericol daca 666 e folosit peste tot sau daca accepta pasapoartele cu biocip, buletinele sau cipuri sub piele (!).
  Repet: daca aveti dubii privind evenimentele din jur, sau interpretarea unor cuvinte, fraze din Sf. Scriptura sau alte carti religioase, intrebati duhovnicul vostru si feriti-va sa cadeti in ispita datului cu parerea. In cazul tau, e bine ca te-ai intrebat si ne-ai intrebat. Doamne ajuta!

 61. testdepth spune:

  Mie mi-a spus cineva ca exista o civilizatie extraterestra care ne monitorizeaza prin cipul de la permisul auto si ca toate aceste lucruri sunt de fapt o conspiratie intergalactica. Dar ingerii care din fericire isi petrec timpul tot prin cer pe undeva p’acolo, au interceptat intentiile extraterestrilor si ajutati de sfantu petru, vor reusi curand sa recucereasca galaxia.
  In cele din urma, cipurile din actele noastre vor fi inlocuite cu niste mirodenii ce vor raspandi miros de tamaie si smirna.!

 62. testdepth spune:

  …. Aaa, si inca ceva, am facut o mare descoperire, am gasit in biblie o pagina care are numarul 666, sa nu cumva sa va mai atingeti de cartea asta!!!!

  Aveti grija Fratilor!

 63. Florin M. spune:

  @testdepth,
  Daca ai fost rapit de extraterestri, nu aici trebuie sa iti povestesti patzaniile 😉
  Iar pentru misto-uri: fa cale intoarsa catre pagina cu manele de pe care ai aterizat aici.
  Numai bine!

 64. testdepth spune:

  Daca nu as avea incotro si ar trebui sa aleg intre voi si manelisti, stiu sigur ce as alege! 😉

 65. Florin M. spune:

  Draga testdepth, pana la urma, fiecare alege sa fie cu aceia care-l odihnesc, cu aceia cu care se aseamana.
  Eu iti multumesc ca ai trecut si pe aici si te rog sa ma ierti daca te-am suparat.

 66. Salutare tuturor! Este adevarat ca nr. 666 reprezinta „fiara” din Apocalipsa, dar daca nu o identificam corect pornim pe o pista complet gresita. Pasapoartele biometrice, carti de identitate electronice, biocipurii… toate acestea sunt lucrurile Cezarului. Asa ca: „Dati Cezarului ce este al Cezarului.” O tehnologie avansata este bine venita. 666 in Biblie inseamna cu totul altceva!

 67. Florin M. spune:

  Doamne, ajuta!
  Specialistii adevarati ne spun ca cipurile nu contin codul 666. Asta odata.
  Apoi, nu cipurile astea ar reprezenta lepadarea de Hristos, nu ele sunt pecetea…
  Documentele acestea, insa, sunt inainte-mergatoare ale implantului in corp, dar nu sunt niste pre-peceti, caci nu sunt peceti, ci asa cum am spus sunt niste prefigurari ale aceluia.
  Nu putem sa nu sesizam, totusi, limitarea libertatii cu acre avem de-a face prin aceste noi documente cu cip. Noi oricum suntem priviti ca niste nmere, niste consumatori, al caror comportament este studiat, analizat, segmentat, intors pe toate partile, de parca am fi niste robotei, nu fiinte cu suflet, cu aspiratii si dorinte etc. Prin aceste documente cu cip, noi suntem incadrati inca de la inceput drept niste potentiali suspecti, si cam orice actiune a noastra va fi cunoscuta, citita de catre niste persoane straine, ale caror interese nu le putem cunoaste. Este vorba de violarea intimitatii, de o obsesie de a controla totul. Cine isi inchipuie ca astfel va fi eliminata sau limitata coruptia, furturile, frauda, se insala cumplit…
  Asa ca afirmatiile tale: „Asa ca: “Dati Cezarului ce este al Cezarului.” O tehnologie avansata este bine venita.” nu-si au acoperire in viata reala, si privite in contextul real, al credintei, sunt false si induc in grave erori. Nu trebuie sa acceptam tot ce ni se serveste ca pe ceva bun, ca pe semne ale „evolutiei” noastre sau a tehnologiei. Tocmai tehnologia este una din patimile care ne inrobesc astazi. Ar fi bine daca am limita tehnologia doar la strictul necesar, nu sa o extindem mai mult decat ne e nevoia sau puterea de intelegere, doar pentru ca „vor altii”.

 68. Monica spune:

  „Documentele acestea, insa, sunt inainte-mergatoare ale implantului in corp„.
  Nimic mai adevarat ,insa destule site-uri promoveaza o liniste falsa.
  „Stati linistititi ,nu asta e pecetea.„
  Mi se pare mai putin important daca reprezinta sau nu pecetea .
  Cu adevarat important este faptul ca ele reprezinta semne premergatoare ale implantului in corp.
  Daca noi cu atat de multa usurinta acceptam aceste lucruri acum , oare cum vom reactiona atunci cand vom fi obligati sa ne implantam cipuri.
  Pe de alta parte altii vorbesc asa de degajat impotriva lor si ne sfatuiesc sa nu le acceptam .
  Inteleg ca din 2011 buletinele biometrice vor fi obligatorii si atunci ?
  Ce sa facem noi concret , sa fim in afara legii ?
  E usor sa dai sfaturi si sa fii mucenic pe internet (ma refer la cei care vb cu lejeritate si ne sfatuiesc sa nu le acceptam),cand de fapt nu prea poti sa faci nimic fara o carte de identitate.
  Lumea protesta impotriva pasapoartelor biometrice ,impotriva acestor buletine vad ca nu mai protesteaza foarte putini.
  Iar cei care protesteaza sunt caracterizati drept sectanti.( vezi-A.Kuraev despre asociatia “Fericita Maica Matrona„)
  Domnul sa ne lumineze .

 69. Monica spune:

  erata -impotriva acestor buletine protesteaza foarte putini

 70. Florin M. spune:

  Monica, multi dintre cei care „protesteaza” impotriva acestor acte de identitate cu cip o fac fiindca ei considera ca e lepadare. Spunand ca e lepadare de Hristos, atunci implica faptulc a aceia care le accepta sunt niste lepadati, inclusiv preotii. Asta e linia pe care „se merge” pe unele site-uri care „protesteaza”.
  Daca ne-am intreba duhovnicii in loc sa citim pe net ce spune orice anonim care vorbeste „in numele” cate unui duhovnic cunoscut (de ex. Pr. Iustin, al carui Apel a constituit, cu adevarat, un punct de inflexiune in conceptia multora despre lumea aceasta si despre credinta in general), deci daca ne-am intreba duhovnicii, am avea surpriza de a vedea ca de fapt, noi insine avem de-a face cu ispita ne-ascultarii. De ce? Pentru ca am fi tentati sa NU le dam dreptate duhovnicilor, judecandu-i, considerandu-ne pe noi mai „presus” decat ei, mai priceputi chiar si intru duhovnicie.
  Spunand ca aceste acte sunt „lepadare”, devine legitima despartirea de duhovnici pe acest motiv: cum ca ei ar sustine lepadarea, si de aici incolo ar deveni legitima chiar despartirea de Biserica, de BOR.
  Asadar, sa luam aminte la DUHUL in care scriu „protestantii” cipurilor. Pentru ca sunt unii care intr-adevar protesteaza impotriva cipului ca prefigurare a implantului, ca instrument de limitare a libertatii, ca instrument ce atenteaza la intimitatea personala, instrument de control, care pregateste terenul pentru cele ce vor urma; si sunt altii care protesteaza pe motiv de lepadare. Ori, e diferenta mare de tot intre cele doua.
  Problema este ca nu se protesteaza organizat, ci numai pe net, ici-colo. Daca s-ar protesta organizat, ar avea efect, ori asa, sansele sunt, din pacate, MULT prea slabe.
  In conditiile astea, singurele solutii valabile si viabile sunt aceleasi propovaduite de veacuri de Sfintii Parinti i de Insusi Hristos: pocainta, rugaciunea, smerenia – toate astea pentru dobandirea si pastrarea harului, singurul care ne poate ajuta sa discernem intre bine si rau. Fara harul calauzitor, riscam sa ascultam de blogeri anonimi care vorbesc de la ei, sau si mai rau, au chiar niste interese de dezbinare.

  „Ce sa facem noi concret , sa fim in afara legii ?” – din cate am inteles de la altii mai mari, pot fi schimbate acum ca sa nu-ti expire prea curand… Cu toate astea, daca-l schimbi anul asta, te linisteste prea mult? Pentru ca, la urma urmei, poti avea buletin fara cip, dar sa mori in pacat. Deci tot pocainta, rugaciunea, smerenia raman de baza. Solutia este sfatuirea cu duhovnicul. Fiecare va afla raspunsul potrivit sie-si, pe care sa nu-l aplice si altora ca pe un simplu sablon.

  Doamne, ajuta!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s