Experţii, FMI-ul şi „lustragiii” – Fabulă de criză

expert

A fost odată ca niciodată un biet lustragiu care îşi câştiga existenţa, da, aţi ghicit, lustruind pantofii domnilor care intrau şi ieşeau dintr-o clădire impozantă din centru.

Lustragiul nostru era priceput în ceea ce făcea, folosea numai cremă de pantofi de cea mai bună calitate şi era vesel şi optimist. Într-un cuvânt era mulţumit cu munca, clienţii lui la fel aşteptându-şi răbdători rândul la lustruit.

Într-o zi însă s-a oprit la el un client nou, mai deosebit de ceilalţi care l-a întrebat prietenos: „Ce faci aici? Ce-i cu tine aşa de vesel? Nu ţi-a spus nimeni de criza financiară?”

Ce-i drept nu-i spusese nimeni, nici unul dintre domnii aceia bine îmbrăcaţi care intrau în bancă sau ce-o fi fost acolo, probabil toţi la curent cu criza. „Poate nu le pasă de tine sau poate n-au avut suflet să îţi spună însă criza financiară e pe drum şi ne va afecta absolut pe toţi, nu va scăpa nimeni, nici măcar tu, un biet lustragiu. Aşa că dacă ai un dram de minte îţi iei măsuri din timp, ca să nu fii luat pe nepregătite. Aceasta e meseria mea, sunt expert, ştiu ce vorbesc.”

După plecarea domnului binevoitor lustragiul nostru rămase  pe gânduri. Poate că întradevăr nici unul dintre clienţii lui nu îl considerase demn sa îl pună la curent cu criza financiară. Noroc cu domnul cel prietenos care îi voia binele.

Aşa că lustragiul a început să ia măsuri încât să nu fie luat pe nepregătite de criza financiară. Pentru început folosea mai puţina cremă de pantofi şi mai de proastă calitate.

Apoi a început să aloce mai puţin timp fiecărui client, după cum se spune time is money. A început să socializeze mai puţin cu aceştia, criza e criză, nu mai e timp de smalltalk.

Preocupat de criza financiară devenise îngândurat, tăcut şi îşi făcea treaba de formă…

Aşa că, încetul cu încetul, clienţii săi fideli cărora le plăceau veselia şi calitatea muncii lustragiului au început să se rărească.

Iar lustragiul nostru cu fiecare client pierdut era mulţumit într-un fel ciudat că domnul cel binevoitor a avut dreptate.

„Ce m-aş fi făcut dacă expertul nu m-ar fi prevenit la timp? Acum aş fi fost probabil luat pe nepregătite de criza financiară.”

Reclame

3 comentarii on “Experţii, FMI-ul şi „lustragiii” – Fabulă de criză”

  1. […] Experţii, FMI-ul şi “lustragiii” – Fabulă de criză Tag-uri incluse:banca mondiala, buletin electronic, credinta, cruce, fmi, ortodox, pasaport […]

  2. Adrian spune:

    Poate intr-o buna zi vom avea si alt rol pe lumea asta, in afara de „lustragii”.

  3. Florin M. spune:

    Romania are un popor ingenunchiat, dar nu in genunchi – Dan Puric, interviu Frontnews


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s