Digital Angel, marele dezvoltator şi producător de soluţii RFID şi GPS – dispozitive de urmărire în „interesul” nostru?

microcip

Iată cum ni se „serveşte” prăjiturica, ambalata in staniol si in plastic frumos colorat, ca sa ne ia ochii si sa ne abata atentia de la pericolul adevarat al implantarii microcipurilor, catre care ne indreptam, prin justificari de genul: siguranta alimentara, misiuni de recuperare a  supravietuitorilor accidentelor, de recuperare a animalelor furate/pierdute, a celor dragi rapiti sau rataciti, de detectare rapida a bolilor si a riscurilor medicale etc…

Conform site-ului oficial http://www.digitalangel.com, Digital Angel este un dezvoltator de top in domeniul tehnologiei GPS (global positioning satellite) si RFID (radio frequency identification). Inca din 1945, Digital Angels produce microcipuri RFID pentru milioane de animale din lumea intreaga, ajutand la identificarea lor in cazul in care ar fi fost furate sau pierdute.

Pe 21 noiembrie, 2003, la Paris, compania americană Applied Digital Solutions a anunţat, în cadrul unei conferinţe pe tema securităţii mondiale, că va începe comercializarea unui microcip implantabil în corpul uman pe cale injectabilă. Dispozitivul, conceput de subfiliala Digital Angel Corporation, a fost prezentat drept soluţia ideală pentru prevenirea şi combaterea fraudelor din sistemul financiar, în care furtul cărţilor de credit a devenit epidemic, provocînd pagube de peste 50 de miliarde de dolari anual. Scott R. Silverman, reprezentantul Applied Digital Solutions, a afirmat că microcipul are o mulţime de alte aplicaţii, esenţiale pentru implementarea „societăţii fără bani”, în care toate operaţiunile vor fi electronice. Conducerea firmei susţine că potenţialul de comercializare al dispozitivului este imens. Într-o primă fază, Applied Digital Solutions se aşteaptă la o cifră de afaceri de 100 de miliarde de dolari.

Tot de pe site-ul lor oficial aflam urmatoarele. „Digital Angels si-a stabilit o pozitie de top in industria high-tech prin dezvoltarea cercetarilor in domeniul GPS si a misiunilor de salvare care necesita sisteme de comunicatii integrate pentru uz military si privat, in accidente aviatice, maritime si altele, care implica valori mari ale activelor. Aceasta este o arie in continua crestere si va cunoaste o crestere substantiala in anii urmatori. Pe scurt, produsele Digital Angels sunt folosite in nenumarate moduri in intreaga lume, pentru siguranta lucrurilor la care tinem cel mai mult: alimentele, resursele naturale, mediul, precum si binele acelora pe care ii iubim. Aplicatiile produselor noastre includ identificarea rapida a animalelor si a pestilor prin implantarea de microcipuri RFID, identificarea animelelor vii prin crotalii pusi la ureche. De asemenea, multe dintre produsele D.A. cu aplicabilitate in domeniul militar sunt proiectate sa opereze in toate circumstantele, avand activare automata si transmisia prin ajutorul antenei fara a fi intrerupte de conditiile de mediu, sau indifferent daca supravietuitorul este inconstient sau accidentat.”

„Îngerul digital”

Microcipul implantabil, de mărimea unui bob de orez, conţine un număr de identificare unic şi o serie de date personale. Dispozitivul emite o undă radio care poate fi interceptată de scanere şi sateliţii aflaţi pe orbită.

În urma experimentelor făcute, specialiştii firmei Digital Angel, cu sediul în Florida, au ajuns la concluzia că cea mai bună poziţionare a dispozitivului este sub piele, în exteriorul palmelor.

Şeful programului de dezvoltare a microcipului, Peter Zhou, spune că potenţialul invenţiei pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii indivizilor este practic nelimitat. Zhou consideră că microcipul reprezintă garanţia funcţionării sigure a comerţului electronic, motorul de mâine al economiei mondiale: „În viitorul apropiat, computerele vor fi astfel programate încît să nu poată opera fără acest sistem de identificare. Dispozitivul va emite un semnal de la persoana „purtătoare” către computer. În lipsa microcipului, nu se va putea efectua nici un fel de tranzacţie comercială.” Zhou mai susţine că „dispozitivul va aduce linişte şi siguranţă celor care îl folosesc şi familiilor lor. În cazul în care un individ se rătăceşte, va putea fi localizat şi salvat imediat. Părinţii vor şti tot timpul unde se află copiii lor, iar delincvenţii vor putea fi supravegheaţi cu costuri minime.”

În plus, microcipul va avea capacitatea de a monitoriza pulsul, tensiunea şi alte funcţii vitale ale organismului: „Cei care au probleme de sănătate vor fi mult mai liniştiţi. Doctorul va afla dacă au necazuri înaintea lor”.

microcip2

La apusul libertăţii

 Se pare însă că toate aceste „avantaje” nu au reuşit să convingă mai multe grupuri de apărare a drepturilor şi libertăţilor civile din SUA de necesitatea aplicării acestei tehnologii. American Civil Liberties Union, Electronic Frontier Foundation, Electronic Privacy Information Center, Privacy International şi Foundation for Information Policy Research au semnat o petiţie în care cheamă la instituirea unui moratoriu asupra introducerii microcipului. Acest organizaţii se tem de impactul noii tehnologii asupra libertăţii individuale. 

Cercetătoarea Elaine M. Ramish spune că perspectivele sunt înspăimântătoare: „În prezent, există deja infrastructura necesară pentru a implanta dispozitivele biometrice în corpul oamenilor. Guvernul Statelor Unite are capacitatea de a monitoriza asemenea dispozitive şi, în consecinţă, şi persoanele care le poartă. Sub lupa autorităţilor vor fi toţi indivizii, indiferent dacă au comis sau nu o infracţiune. Informaţiile de pe cipuri, care vor conţine date complete despre situaţia economică, socială şi medicală a indivizilor, vor putea fi citite fără permisiunea acestora. Cetăţenii vor fi transformaţi în <netăţeni>, în simple anexe ale sistemului”.  

Elaine Ramish crede că sistemul de identificare via microcipuri va fi introdus în două etape: „Inevitabilitatea introducerii dispozitivului va depinde de abilitatea guvernului de a face imposibilă o viaţă normală fără un cip. La început, procedura va fi voluntară. Implantarea dispozitivului va oferi multe avantaje, astfel că treptat, lumea se va familiariza cu noul sistem. La urma urmelor, guvernul n-a forţat niciodată pe nimeni să-şi ia permis de conducere. Dar dacă puterea poate să te determine să te laşi amprentat pentru a obţine permisul, de ce nu te-ar putea convinge să-ţi bagi un cip sub piele?Apoi, chiar dacă procedura de implantare va rămâne benevolă, presiunea asupra individului va creşte. În cele din urmă, în numele interesului general al societăţii, guvernul îi va obliga pe toţi cetăţenii să poarte un microcip.”

Pe 31 ianuarie 2003, Applied Digital Solution a primit premiul special „Pionierii Tehnologiei” din partea Forumului Economic Mondial, pentru contribuţia adusă la dezvoltarea economică şi socială a omenirii prin intermediul inovaţiilor tehnologice. Ţelul declarat al FEM este îmbunătăţirea condiţiilor de existenţă ale umanităţii. Unul din obiectivele organizaţiei este vaccinarea fiecărui om de pe planetă.

Un articol scurt, dar destul de interesant am gasit astazi, pe Proortodoxia: Codul de bare 666 intr-o viziune neortodoxa,dar ortho. Un fizician de 51 de ani scrie ca in perioada 1992 – 2001 a lucrat la implementarea sistemului de cod de bare in ramura ce tine de industria usoara. Declarandu-se nu un tip religios, mai degraba ,,liber cugetator”, ne spune ca ceva anume i s-a parut cel putin suspect: cele trei bare ,,Headere” de identificare ale oricarui cod ( cele trei linii mai lungi) reprezinta cifra 6 si sunt esentiale pentru ca orice scaner sa poata citi restul codului, reprezentat de pret, CNP etc. Aceasta se datoreaza faptului ca absolut toate procesoarele, Intel, AMD, Sparc PPC, Callor etc. in instructiunile ascunse, accesarea BUS-ului se face cu cifra 666, astfel ca daca codul de bare are spre exemplu un header 888, procesorul nu poate accesa informatia respectiva. „Daca vreti sa vedeti concret, apelati la un pusti ce detine un calculator cu sistem Unix si rugati-l sa acceseze din consola instructiunile arhitecturii RISC. Toate fisierele incep cu 666. […]”

 Cine se închină fiarei şi chipului ei şi primeşte semnul ei pe fruntea lui, sau pe mâna lui, va bea şi el din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat, în potirul mâniei Sale, şi se va chinui în foc şi în pucioasă, înaintea sfinţilor îngeri şi înaintea Mielului. Şi fumul chinului lor se siue în vecii vecilor. Şi nu au odihnă nici ziua nici noaptea cei ce se închină fiarei şi chipului ei şi oricine primeşte semnul numelui ei. (Apocalipsa 14:9-12)


3 comentarii on “Digital Angel, marele dezvoltator şi producător de soluţii RFID şi GPS – dispozitive de urmărire în „interesul” nostru?”

  1. […] Florin M.: Digital Angel, marele dezvoltator şi producător de soluţii RFID şi GPS – dispozitive de urmărir… […]

  2. Croitor Radu spune:

    „Unul din obiectivele organizaţiei este vaccinarea fiecărui om de pe planetă.” -e vai de capu nostru !

  3. Matei Rares spune:

    Luand in seama tot ce se intampla in lume dar mai ales acest semn al fiarei e destul de clar ca traim in zilele finale ale omenirii.Doamne, da-ne putere!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s