Promovarea metodelor contraceptive si legalizarea avortului ar trebui sa se afle in centrul politicilor mondiale de lupta impotriva incalzirii globale?!

mind_control1

Cuplurile care fac mai mult de doi copii sunt iresponsabile – declară un consilier britanic pe probleme de mediu – deoarece creează o povară de nesuportat pentru mediul înconjurător. Ştirea am citit-o întâi pe blogul lui Laurentiu Dumitru, titlul ei lăsându-mă perplex…

Până la urmă, este sigură relaţia de colaborare, de complementaritate dintre aşa zisa „încălzire globală’ şi controlul mondial al populaţiei. După cum scrie şi Laurenţiu Dumitru, propagandiştii nici măcar nu se mai ascund. Şi când ne gândim că ştiinţa economică a apărut în urmă cu vreo 250 de ani… Acesta ar fi un subiect demn de cercetare mai amănunţită, dar necesită timp. Ce mi se pare interesant este faptul că perioada apariţiei economiei ca ştiinţă este cam aceeaşi cu perioada revoluţiei franceze… Şi unul dintre primii „teoreticieni” care a făcut un studiu demografic a fost Robert Thomas Malthus, teolog (pastor anglican) şi economist englez.

Teoria sa despre populaţie a dat naştere “malthusianismului”, doctrină potrivit căreia omenirea ar fi în primejdie din cauză că populaţia creşte în progresie geometrică, iar veniturile si producţia, în progresie aritmetică. O consecinţă a acestei relaţii dintre populaţie şi starea economică, era considerată de Malthus următoarea: sărăcia, bolile, epidemiile şi războaiele sunt factori pozitivi pentru omenire, dat fiind că asigură echilibrul între numărul populaţiei şi cantitatea mijloacelor de subzintenţă. Aceasta teorie argumenta existenţa conflictelor. Charles Darwin a folosit ideea respectivă pentru explicarea supravieţuirii organismelor în urma luptei pentru existenţă şi a selecţiei naturale.

Astfel, Jonathon Porritt, consilierul pe probleme de mediu al guvernului britanic, afirma că liderii politici şi activiştii pentru mediu ar trebui să renunţe la ascunderea adevăratei probleme: „încălzirea globală este cauzată de expansiunea continuă a populaţiei”.

Optimum Population Trust, un grup condus de Porritt, afirmă că dioxidul de carbon produs de fiecare copil născut în Marea Britanie, de-a lungul vieţii, este echivalentul cantităţii absorbite de de doi acri si jumătate de pădure de stejari bătrâni (!!!). Ce absurditate să te apuci să faci astfel de calcule! Cred că doar o minte bolnavă ar putea gândi astfel, în sensul de a formula o părere pe care să o expui în modul ăsta, pe care să o impui celorlalţi, pe care să o pui în practică!

De ce nu se gândesc la poluarea pe care o produc maşinile, utilajele care funcţionează pe bază de combustibili din petrol? Cred că ştiţi că există studii care oferă alternative acestor combustibili, care sunt mult mai ecologici (asta dacă tot suntem interesaţi de ecologie). De ce aceste studii sunt cumpărate şi apoi ascunse de ochii publici, aruncându-le în uitare? De ce se întreţin războaiele în zonele bogate în zăcăminte petrolifere şi de gaze naturale, dacă există alternative? De ce? De ce, dacă nu din dorinţa de a avea totul sub control?

Reclame


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s