Google a lansat aplicaţia ce permite localizarea unei persoane pe baza numărului de mobil

celltrack_485

Google a lansat astăzi aplicaţia Latitude, cu ajutorul căreia utilizatorii pot localiza o persoană folosind numărul de telefon mobil al acesteia, a anunţat compania americană pe blogul său oficial.

Aplicaţia reprezintă pentru utilizatori o metodă distractivă de a rămâne în contact cu persoanele apropiate, indicând localizarea aproximativă a acestora. „Veţi şti dacă soţul dumneavoastră este blocat în trafic, dacă unul dintre colegi este plecat din oraş sau dacă o rudă apropiată, care călătoreşte, cu avionul a ajuns la destinaţie”, spun cei de la Google.

Anticipând criticile legate de o eventuală ameninţare pentru viaţa privată, compania Google a recunoscut caracterul „sensibil” al localizării online, dar a insistat asupra siguranţei garantate pentru utilizatorii noii aplicaţii. Potrivit reprezentanţilor companiei, aplicaţia Google Latitude are o serie de setări opţionale – o persoană poate să controleze cine o poate localiza, poate decide în ce locuri să fie localizat sau, mai mult, poate seta transmiterea unei alte localizări decât cea adevărată.

Google Latitude este disponibilă, pentru început, în 27 de ţări, dintre care 14 europene. Aplicaţia va fi extinsă şi în alte regiuni.

Sursa: Realitatea.netLasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s