De ce avem acces la internet? Pentru ce citim (atâtea) cărţi?

Citesc articole pe internet, încerc să îmi menţin „la zi” cunoştinţele despre documentele biometrice, electronice sau cum le-or mai zice în ultimul timp, cunoştinţele despre ascultarea sau interceptarea convorbirilor telefonice, sms, e-mail, etc.

Dar mă „supără” aceia care parcă sunt bătuţi în cap! Îmi cer iertare, dar asta simt în ceea ce-i priveşte pe aceşti semeni ai mei despre care încep să-mi pun întrebarea (mai în glumă, fireşte) dacă nu sunt coborâţi din maimuţă…

Ei sunt aceia care încearcă să ironizeze orice încercare de protest la adresa documentelor cu microcip. Sau încearcă să facă o diferenţiere între ascultarea/interceptarea convorbirilor şi impunerea documentelor electronice, sub pretextul că sunt pentru cauze diferite şi dacă prima aduce atingere într-o măsură oarecare vieţii private, garantate de Constituţie, a doua este o necesitate pentru prevenirea infracţionalităţii sau pentru facilitarea oferirii unor servicii (înregistrări în baze de date ale băncilor, caselor sau societăţilor de asigurări, poliţiei, guvernului etc.) şi ulterior vor spune că este utilă unirea acestor documente într-unul singur (permisul de conducere, carnet de sănătate, paşaport, card de credit/debit ş.a.).

Ce uită sau ce nu vor să observe sau ce ignoră cei care susţin continuarea implementării cipării oamenilor este faptul că NU TRĂIM ÎNTR-O SOCIETATE PERFECTĂ!

Pentru că într-adevăr, un singur document, cu cip, ar fi perfect util într-o lume perfectă, în care nu există corupţie, interese ascunse, în care clasa politică, poliţia şi justiţia nu manipulează, nu urmăresc oameni, nu ocrotesc adevăraţii infractori… Dar trăim oare într-o lume perfectă? Citesc cuvintele a numeroşi „sociologi” care vin cu studii, cu citate, cu… pretexte ale prostiei şi ignoranţei lor şi mă gândesc de ce oare nu se face cipuirea doar opţional? Dacă tot va veni „ciparea” asta, atunci măcar la început să fie opţională!!

Să se cipeze ei, pentru că mi se pare că o cer insistent. Ei au impresia că cei care vor să îi cipeze sunt chiar buni cu ei, că se gândesc la binele lor, că le pasă (că tot a început acum, în ultima vreme, să se folosească mai ales la TV expresia „îţi pasă”). Aceştia chiar vor să fie cipaţi pentru că vor să arate cine sunt ei, să ştie toată lumea ce fac ei, că doar nu fac nimic rău (spre deosebire de noi, ăştialalţi, care chipurile am avea ceva de ascuns – după cum insinuează „domniile lor”).  Am auzit şi că prin SUA există deja microcipuri implantate pentru a induce anumite stări, de bucurie, de optimism etc. Să-şi comande aşadar şi aceste pachete de beneficii adiţionale! Sunt sigur că le vor avea, pentru că la o nevoie se răspunde cu un produs.

Şi atunci poate că vor fi fericiţi, în sfârşit, că vor fi mai presus decât noi, ceilalţi, care ne vom lupta să supravieţuim, pentru că între timp acele cipuri vor fi devenit obligatorii, iar noi vom vieţui în mici grupuri „de rezistenţă”, luptând să ne ducem traiul după placul şi voia Domnului, ştiuţi numai de El, într-un mod cunoscut doar de El, sub ocrotirea Sa.

Dar mă gândesc la cei ce ne numesc „fundamentalişti” sau „naivi” sau mai ştiu eu cum, mă gândesc cu compasiune, mă gândesc că poate asta este Pronia şi mă rog pentru ei, să îi lumineze Dumnezeu!

P.S. (aparent off-topic): Pe 11 februarie problema cipului ajunge la tribunal, Curţii de Apel fiindu-i solicitată suspendarea HG 1566/2008 şi dreptul românilor de a alege în deplină cunoştinţă de cauză asupra pericolelor acestor dispozitive de supraveghere electronică prin unde radio (RFID). Mai multe detalii pe blogul lui Victor Roncea.


3 comentarii on “De ce avem acces la internet? Pentru ce citim (atâtea) cărţi?”

 1. Luminita spune:

  Traim intr-o lume corupta. Nu toti oamenii sint rai, dar multi slujesc raul din ignoranta, pentru ca li se prezinta raul ca fiind bine. Puterea in toate domeniile (inclusiv biserica) este infiltrata de oameni care-l slujesc pe satana. Lumea este in mana celor cu bani. Ei mint si dezinformeaza intreaga omenire.

  Cipul este prezentat ca fiind ceva bun, dar nu ni se spune ca cu ajutorul lui e poate stii absolut totul despre fiecare: unde merge si de cate ori, cu cine se intalneste si cat de des si orice variatii pe aceasta tema. Cum? Datele transmise de cipuri (timp, locatie folosind satelitii, etc) vor fi transmise supercomputerelor. Analizand datele pe care le transmite cipurile se poate stabili orice miscare a fiecaruia si relatiile dintre posesorii cipurilor. Apoi ii poti santaja si poti face e vrei cu ei.

  Parintle Paisie Aghioratul spune ca cei ce accepta cipul isi vor musca limba de durere mai tarziu (probabil cancer?)

 2. […] Florin M.: De ce avem acces la internet? Pentru ce citim (atâtea) cărţi? […]

 3. Alexandra spune:

  Oh cat de mult iti inteleg disperarea….
  ii deranjeaza pentru ca ii trezesti din somn, esti incomod.
  Noi avem in casa o alarma in caz de incendiu si slava Domnului pina acum nu a tipat decat cand ne-am facut paine prajita, e mai sensibila, ce sa-i faci.
  O tinem in functiune ca niciodata nu se stie, dar tot ne deranjeaza ca la orice firicel de fum tipa de nu te mai auzi om cu om in casa.
  Asa si noi printre prieteni, rude, colegi si cunostinte suntem buni atata timp cat nu tipam, daca tipam ii deranjam.
  Te doare sufletul de somnul lor dar cand ii vezi asa te rogi Bunului Dumnezeu sa aiba mila si de ei si poate il trimite pe Sfantul Arhanghel Gavril sa le sune goarna CA SA SE TREZEASCA!
  Lasand gluma la o parte, in astfel de cazuri nefericite, numai rugaciunile si indurarea Domnului mai pot ajuta.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s