Dacă sunt împotriva cipuirii, am „legături cu mişcări ezoterice, mistice, în principal cu yoga, M.I.S.A, tantra” sau am „probleme de indisciplină şi de greşită înţelegere a creştinismului, fiind uşor de influenţat”?

totalitarism

Poate nu-mi dau eu seama, şi ca mine sunt foarte mulţi asemenea. Dar nici duhovnicul meu să nu îşi fi dat seama de asta? Şi nici duhovnicii acelora? despre ce este vorba, vedeţi mai jos.

Duminica trecută a apărut un articol pe Lăcaşuri ortodoxe, un articol al Diaconului Dumitru-Ionuţ Popescu, din Biroul de Presă al Patriarhiei. Articolul are titlul „666 şi gnosticismul modern” şi se vrea a fi o clarificare a acestei dispute, pe tema cipurilor şi a documentelor electronice. Însă face nişte afirmaţii pe care pe mine, un simplu om din lume, m-au lăsat perplex!

Prin cuvintele sale, lasă de înţeles că cei care sunt împotriva cipuirii au interese ascunse, făcând parte din mişcări mistice, ezoterice, ca şi cum Sfîntul Munte Athos, Bisericile Ortodoxe Autocefale care au atacat introducerea cipurilor în ţările pe care le păstoresc, sau Sinodul Mitropolitan de la Cluj (care s-a declarat ferm împotriva paşapoartelor biometrice) ar avea ceva de-a face cu grupările yoghine, radiesteziste, cu practicile tantrice sau înţeleg greşit creştinismul şi au probleme cu disciplina… „Nu întâmplător cei care au iniţiat această isterie împotriva noilor paşapoarte biometrice au legături cu mişcări ezoterice, mistice, în principal cu yoga, M.I.S.A, tantra sau au probleme de indisciplină şi de greşită înţelegere a creştinismului, fiind usor de influenţat.” (citat din articolul respectiv)

În continuare, autorul dezleagă tainele Apocalipsei, spunând că “Apocalipsa este o lucrare simbolică, căreia i se pot da multe interpretări. Până şi cei mai mari exegeţi ai Sfintei Scripturi nu au îndrăznit sa se lanseze în interpretări detaliate legate de această lucrare. Aceasta pentru faptul că, în Biserica Ortodoxă, cunoaşterea lui Dumnezeu nu se fundamentează exclusiv pe raţionamente filosofice sau gnostice, ci presupune trăirea sau asumarea Jertfei şi Învierii Domnului nostru Iisus Hristos. Prin aceasta cunoasterea lui Dumnezeu devine una harică, transcendentă, a împroprierii Cuvântului lui Dumnezeu prin şi în Biserică”.

Şi continuă cu erorile, pe care chiar şi un simplu om din biserică le sesizează…

Pe acelaşi site, apelul Pr. Iustin Pârvu a fost ironizat, de un anume KSLCatalin, în articolul „Criza cifrei 6 sau… cine a mai fost acum, „părintele Iustin Parvu”?”. Spre deosebire de mistici, yoghini, tantrişti, după cum suntem catalogaţi în articolul de pe 15 martie al Diac. Dumitru-Ionuţ Popescu, distinsul domn KSLCatalin ne spune că de fapt, motivele pentru care suntem împotriva acestor documente electronice ar fi legate de unele probleme cu legea, deci tot un fel de „indisciplină”, cum eram şi în articolul Diac. Ionuţ. El scrie că „Dacă părintele Iustin nu are a se teme, fiindcă nu va trebui să renunţe la excursiile de week-end sau din sărbătorile religioase, în străinătate, pe plajele ţărilor străine, totuşi există mulţi „generatori” de articole „ortodoxe”, care au motive serioase în a nu le fi „depistată urma” în periplurile „misionare” (ca angajaţi ai unor redacţii sau nu) din ce în ce mai… aproximativ-cotidiene.”

Observaţi că faptul de care se folosesc toţi cei care vor să ne „trezească” la amorţire este invocarea unei aşa-zise frici pe care am avea-o noi faţă de numărul 666, de unde şi catalogarea noastră ca „numerologi”. Inclusiv ziarele (Evenimentul Zilei, mai ales) care publică numeroase articole în favoarea cipului, ducând o adevărată campanie de băşcălie la adresa celor care se opun „sistemului”, a indisciplinaţilor, a inculţilor şi ignoranţilor, a acestora uşor de manipulat… De fapt, care sunt cei uşor de manipulat, dacă nu cei care îi citesc şi îi cred pe ei? Şi cine sunt manipulatorii, atunci? Să avem pardon!

Tot aşa, mai acum două săptămâni (pe 8 Martie) Biroul de Presă al Patriarhiei dă ţării un nou Comunicat de presă: „Patriarhia Română nu sprijină iniţiative răzleţe contrare hotărârii Sfântului Sinod”, prin iniţiative răzleţe înţelegând părerile celor care sunt altele decât cele ale autorităţilor. Pretextul folosit este acela al considerării ca „inoportună” a deciziei „Primăriei Capitalei care a aprobat – în ziua de 7 martie 2009 – includerea spaţiului de la baza Dealului Mitropoliei ca loc de manifestare a persoanelor care nu sunt de acord cu paşapoartele biometrice”. Pretinzând că respectă dreptul la liberă exprimare, „Patriarhia Română consideră totuşi nejustificată manifestarea într-un spaţiu asociat cu Biserica Ortodoxă Română”. Dar câte dezbateri au avut loc la televiziunea Trinitas pe tema paşapoartelor biometrice? Asta fiindcă am observat că suntem catalogaţi, din toate aceste articole, comunicate etc. venite dinspre Patriarhie, drept „pericol public”, întrucât constituim „grupuri de presiune care – sub pretextul apărării drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti – au atitudini totalitare şi încearcă să impună dictatura propriilor convingeri asupra majorităţii opiniei publice”. Măcar pentru această ameninţare a majorităţii opiniei publice, a fost făcută vreo dezbatere pe această temă?

Ce ne facem însă, cu comunicatul emis de Mitropolia Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului care a anunţat că “introducerea paşapoartelor biometrice aduce ofensă întregului popor român, care este tratat ca o bandă de infractori”? Textul integral al comunicatului, aici.

Despre interviul contrafăcut al Radio Dobrogea cu Pr. Arsenie Papacioc cred că aveţi cunoştinţă. Cum se face atunci, că după doar o zi, acelaşi părinte Arsenie Papacioc a spus răspicat că este de acord cu Pr. Iustin (Trăiască Iustin Pârvu. Şi nu numai atât. ARE DREPTATE!)?? Dar ultimul cuvânt al său (Vă îndemn să nu primiţi aşa ceva)? Dar ultimul apel al Pr. Iustin, către senatorii României (Salvati sufletele noastre, salvati sufletele voastre!)? Sunt oare aceştia nişte neascultători? Acelaşi KSLCatalin comentează un mass care a circulat timp de câteva zile după apelul Pr. Iustin din 14 ianuarie, mass în care creştinii erau îndemnaţi să se roage pentru Pr. Iustin pentru că i s-ar fi pregătit ceva de la Sinod. Îl comentează în felul următor: „observati cum se incearca sugerarea caterisirii pentru incriminarea ulterioara a Patriarhiei, de genul: v-am zis noi?! pentru cipuri, mucenici!”. Caterisire pentru ce, domnule KSLCatalin? Pentru supunere Lui Hristos şi pentru atenţionarea turmei Sale?

Circulă multe mizerii în perioada asta pe internet, sunt mulţi aceia care din lipsă de sfat cu duhovnicii lor jignesc, folosesc o exprimare de birjari, alţii deşi cu exprimare de profesori, dovedesc acelaşi interes şi înţelegere ca miliţienii lui nea Nicu, plecând capul în faţa „statului” (care este statul, ce este statul?). Este nevoie de mult discernământ, pentru a şti „ce să” şi „ce să nu” crezi, din ceea ce citeşti…

Domnul Hristos să ne dăruiască tuturor cugetul cel bun, gândul cel bun, fapta cea bună . Doamne miluieşte! Doamne ajută!


4 comentarii on “Dacă sunt împotriva cipuirii, am „legături cu mişcări ezoterice, mistice, în principal cu yoga, M.I.S.A, tantra” sau am „probleme de indisciplină şi de greşită înţelegere a creştinismului, fiind uşor de influenţat”?”

  1. […] Florin M.: Dacă sunt împotriva cipuirii, am “legături cu mişcări ezoterice, mistice, în principal cu yo… […]

  2. Catalin spune:

    Spusesi tu cu gandirea ta de geniu si de sfant

  3. ion spune:

    Domnule Catalin, acum chiar ca imi dau seama cine esti… pacat.

  4. elena spune:

    E o aberatie asta, eu nu am nicio treaba cu MISA si nici probleme cu legea nu am.Sunt niste acuze mizerabile si manipulatoare, oare chiar ne cred prosti?Daca Apocalipsa este atat de alegorica, atunci , prin prisma asta, orice poate fi aruncat in derizoriu si subiectiv, interpretat dupa bunul plac al fiecaruia.Este adevarat ca unele pasaje din apocalipsa sunt metaforice, dar chestiunea cu implantul este cat se poate de clara si nu poate fi judecata prin analogie cu pierderea interioara a credintei.Asta este cred cea mai clara predictie din apocalipsa si se refera la un fapt practic,real. Am eu impresia ca astia vor sa faca din alb negru si din negru alb, daca sunt incapabili si nu sunt in stare sa interpreteze apocalipsa, atunci sa aiba bunul simt sa taca din gura si sa nu isi mai dea cu parerea, ca oricum se vede clar pe cine slujesc.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s