Patriarhul Daniel face apel la Roberta Anasatase pentru promulgarea amendamentelor BOR în cazul paşapoartelor biometrice

news_img_127497_941391

Mulţumim, Doamne! Nădejdea noastră – unirea noastră într-un cuget, în numele Domnului nostru Iisus Hristos, se întrezăreşte din nou, la orizont. Iată ce am aflat în seara aceasta, de pe site-ul Ziua. (Nădăjduiesc ca PF Daniel să pună în discuţie şi problema cărţilor de identitate  electronice OBLIGATORII începând cu 01 ian. 2011)

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, PF Daniel, i-a solicitat presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, sa promoveze o serie de amendamente ale BOR la ordonanta privind introducerea pasapoartelor electronice, in contextul in care actul normativ a trecut tacit de Senat, iar propunerile Sfantului Sinod nu au fost luate in considerare.

Amendamentele dorite de Patriarhie vizeaza eliberarea de pasapoarte simple temporare, in cazul in care titularul sau parintii minorilor declara in scris ca nu doresc pasapoarte electronice pentru motive de constiinta sau religioase. BOR mai doreste prelungirea valabilitatii pasapoartelor simple temporare de la cel mult 6 luni, cat prevede ordonanta, la cel mult un an.

In documentul remis de Patriarhie, PF Daniel isi exprima regretul ca aceste propuneri de amendare a ordonantei nu au fost luate in considerare de Senat. „Va adresam rugamintea, domnisoara presedinte, ca prin bunavointa onoratilor membri ai Camerei Deputatilor si a domniei voastre personal, sa luati in considerare aceasta solicitare a Sfantului Sinod al BOR prin promovarea si adoptarea amendamentelor mentionate”, se arata in finalul documentului transmis Robertei Anastase, relateaza Agerpes. Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a lasat libertatea credinciosilor de a opta intre noul tip de pasaport biometric si unul simplu temporar. Introducerea pasapoartelor biometrice a generat o reactie ostila, organizandu-se mai multe manifestari de protest, pornindu-se in special de la conotatiile religioase cu trimitere la pasaje biblice care fac conexiune intre numarul Fiarei, 666, si masurile care ar fi luate la scara planetara pentru inrobirea fiintei umane.

A se vedea şi opinia Părintelui Mihai Valică, de pe Război Întru Cuvânt: Intervenţie salutară pentru o alternativă inechitabilă, sau tot acolo, sinteza de articole: RASTURNARI DE SITUATIE IN DEZBATEREA PASAPOARTELOR?Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s