Îndemn la RUGĂCIUNE STĂRUITOARE în vremurile tulburi pe care le traversăm

Postez mai jos un mesaj din partea Pr. Teofan de la Măn. Putna către fraţii de la Război întru Cuvânt şi către toţi fraţii şi surorile întru Hristos, un mesaj deosebit de important pentru această perioadă de mari framântări, cu perspective dintre cele mai rele, inclusiv în ce priveşte prigoana împotriva Bisericii şi a sufletelor credincioşilor. Vă rog să primiţi acest îndemn la rugăciune şi la pocăinţă din partea Părintelui Teofan şi să-i daţi curs. De asemenea, după cum spune părintele mai jos: „vă rog să adresați acest îndemn la cât mai multă lume„.

Fraților!

Dumnezeu să vă binecuvinteze pe toți cei care puneți suflet și vă implicați în rezolvarea și lămurirea unor probleme arzătoare cu care ne confruntăm noi, românii, în timpurile de acum.

Am aflat că, în data de 15 septembrie, s-a pus pe site-ul Război întru cuvânt, o parte dintr-un interviu pe care l-am dat anul trecut celor de la România Actualități. Aș dori ca, în completarea celor pe care le-am spus atunci, să mai fac unele mici precizări și,totodată, să dau un răspuns celor care întreabă ce este de făcut.

Chiar dacă nu văd care este legătura dintre cip și 666, asta nu înseamnă că recomand să se ia actele biometrice. Cine se poate descurca fără ele, bine face. Cu cât se încetinește funcționarea acestei mașinării malefice (pe care unii o numesc pușcăria mondială), cu atât este mai bine.

Nu trebuie să uităm însă că, de multe ori, în istoria popoarelor creștine, Dumnezeu a îngăduit pierderea libertății exterioare, atunci când majoritatea creștinilor nu au mai avut râvnă să lupte pentru libertatea interioară. Cine este liber interior nu transmite panică, nu transmite un duh negativist, ci prezența și demersurile lui aduc ceva din pacea lui Hristos, chiar dacă se confruntă cu probleme foarte grave.

La această stare de echilibru trebuie să ne străduim cu toții să ajungem. De asemenea, cred că nu s-au folosit nici pe departe toate mijloacele de ordin civic, juridic etc. pentru a fi blocată inițiativa introducerii actelor biometrice, așa cum s-a reușit de exemplu în Anglia sau în Serbia. Oare noi, creștini, nu purtăm nici o vină pentru această stare de amorțire și nepăsare? Oare noi, creștinii, în plan duhovnicesc, nu avem nici o vină pentru toată situația deplorabilă în care se află țara noastră? Puteți să fiți siguri că, dacă în viața noastră creștinească, am fi avut mai multă pocăință și smerenie, Dumnezeu nu ne lăsa să ajungem aici.

De aceea adresez tuturor următoarea rugăminte: să încercăm cu toții, măcar pentru 40 de zile, să respectăm un program foarte simplu de viață duhovnicească.

În primul rând să-i cerem zilnic lui Dumnezeu, cu insistență, să ne ajute să-i iertăm pe toți cei față de care avem gânduri de dușmănie, de supărare.

În al doilea rând să zicem zilnic trei rugăciuni de pocăință, scurte și foarte frumoase, pe care le puteți citi mai jos. Vă rog să adresați acest îndemn la cât mai multă lume.

De la un asemenea program trebuie începută orice acțiune în exterior.

Nimeni să nu-și piardă încrederea în purtarea de grijă a lui Dumnezeu!

Cu dragoste,

ieromonah Teofan Popescu, Putna

21 septembrie 2010

Rugăciunile pot fi găsite aici.


6 comentarii on “Îndemn la RUGĂCIUNE STĂRUITOARE în vremurile tulburi pe care le traversăm”

 1. ramona emanuela spune:

  Dragi pastori,in Biblia Ortodoxa scris este ca al nostru ,,Da”- da sa fie,iar ,,Nu”- nu.Prin urmare cum puteti voi oare sa spuneti ca fiecare sa faca ce vrea,cu chipul ca omul este liber?Cum adica e tot una daca iei sau refuzi un act cu 666?

 2. Florin M. spune:

  @ramona emanuela,
  Observ pentru inceput ca mesajul tau este adresat „pastorilor„, deci cred ca intrebarea ar trebui sa o adresezi in primul rand duhovnicului tau..

  Apoi, problema este ca nu stim daca cipul contine sau nu codul 666. Cine a aratat ca actele de identitate cu cip au codul EAN13, adica acel cod 666? Aceia care s-au ocupat de aceasta tema, inclusiv specialisti in materie, nu au gasit dovezi in acest sens.

  Acum, sa vedem si opiniile a doar trei duhovnici, pe care le-am gasit acum, pentru tine. De remarcat mai ales duhul in care invata ei, recomandarile tuturor fiind o viata curata, in Hristos, pocainta, rugaciunea, iertarea, impacarea, participarea activa la Sfintele Taine…

  * Pr. Teofan de la Putna: „Chiar dacă nu văd care este legătura dintre cip și 666, asta nu înseamnă că recomand să se ia actele biometrice.” (vezi chiar in indemnul la rugaciune de mai sus).
  Tot Pr. Teofan, in interviul de anul trecut de la Radio Rom. Actualitati, a spus urmatoarele:
  „Intrebare: – Vedeti acceptarea cipurilor din pasaport ca pe o lepadare de Hristos?
  Raspuns: – Am auzit ca sunt unii care spun lucrurile acestea, insa nu aduc argumente. Deci atat timp cat nu se aduc argumente, eu nu ma hazardez sa spun lucrul acesta, ca in momentul cand primesti un pasaport cu cip, sau un carnet de masina cu cip, te si lepezi de Hristos. Deci nu am argumente. Dar, nu insemna ca daca mi se aduc argumente n-o sa fiu de acord. Deocamdata mie nu mi s-au adus, nu am citit asa ceva, de exemplu care este legatura dintre cip si 666. Deci nu am vazut asa ceva, clar, un articol, un studiu pe tema aceasta care sa demonstreze ca exista o legatura intre cip si 666. Bine, noi putem sa credem orice, dar pana nu se spune ceva serios nu cred ca e bine sa ne hazardam prea mult, sa spunem chestia cu lepadarea de Hristos, si asa mai departe.”
  Tot sfintia sa mai spune ca: „Se poate insa observa ca exista o asemanare foarte mare intre ceea ce se urmareste in final cu aceste cipuri si ceea ce scrie in capitolul 13 din Apocalipsa. Plecand de la aceasta asemanare nu putem insa pune semnul egal intre primirea actelor electronice si apostazie. Dincolo de aceste aspecte, este evident ca printr-o asemenea supraveghere electronica se urmareste pierderea libertatii omului

  * Cuviosul Paisie Aghioritul (caci mai ales in spatele lui se ascund cei care tipa acum isterici: „Lepadare!!”) cand vorbeste de lapadare o conditioneaza de prezenta numarului 666 in buletine (la vremea cand Pr. Paisie spunea acele lucruri despre refuzul buletinelor, problema era ca ele contineau codul de bare cu 666, dar nu contineau cip – asta e un doar un „detaliu” esential care le scapa de fiecare data „cunoscatorilor”!).
  Acum, in zilele noastre, privitor la noile buletine, de unde stim ca numarul fiarei se gaseste in cip? Doar pentru fabulatiile unora, care nu tin cont de nimeni si de nimic, in afara de urmarea impulsurilor proprii?
  Iata ce mai spune Pr. Paisie, tot in aceasta privinta: „…voi cel mai bine sa le spuneti oamenilor sa intrebe pe duhovnicii lor si sa faca rabdare sa vada cum va actiona Biserica, pentru ca multi pun intrebari, dar putini inteleg raspunsurile. Deoarece eu am scris clar in brosura “Semnele vremurilor“: fiecare sa actioneze potrivit cu constiinta lui.”
  Constiinta noastra ar fi bine sa ne indrume catre ascultarea de duhovnici, nu de gurusii de pe internet…

  * Pr. Metodie de la Optina spune: „pentru mine este evident că toate aceste documente de identificare şi coduri de bare, etc, poartă cu adevărat nişte „semne ale vrăjmaşului” asupra lor. Alt indiciu pentru mine este cât de bine este făcut totul. Este cu adevărat o piesă grozavă de măiestrie diavolească. Nimeni nu poate dovedi că este un păcat să utilizăm codurile de bare cu 666, nimeni nu poate dovedi contrariul, dar conştiinţa noastră rămâne neliniştită, simte că ceva nu este în regulă. […] Obişnuiesc să spun oamenilor: bine, puteţi lua acele noi documente de identitate, dacă nu puteţi trăi fără acestea, dar ar trebui să vă amintiţi pururea că motivul pentru acea “siluire” îl constituie păcatele noastre. Şi să încercaţi să vă pocăiţi cât de mult puteţi, să încercaţi să trăiţi ca nişte creştini adevăraţi, să vă iubiţi vecinii, să vă iertaţi duşmanii, să plângeţi pentru păcatele voastre, etc. Nu vreau să spun prin asta că noile acte de identitate sunt bune, ele sunt ceva rău, sunt meşteşugire diavolească, la fel ca majoritatea celorlalte „realizări” ale civilizaţiei; poţi refuza sa le iei, dar numai dacă EŞTI CAPABILĂ SĂ REZIŞTI. Sunt oameni pentru care circumstanţele pământeşti permit ca aceştia să nu primească noile documente de identificare – şi, dacă într-adevăr nu le primesc – acesta este un lucru lăudabil, din punctul meu de vedere. În orice societate sănătoasă ar trebui să existe astfel de oameni, care să refuze “fructele” civilizaţiei moderne şi să evite a le utiliza.”

  Asadar, e normal ca nu e totuna daca iei sau daca refuzi un act cu 666, doar ca nu am ajuns, inca, acolo. Nu putem spune ca cine accepta noile buletine e lepadat, cazut din har, iar cel care nu le primeste e mucenic! E o ratacire prea mare a face o separatie de genul asta, nu e o situatie de „alba sau neagra”. Si tocmai asa o fac sa para „unii”. Daca vrei, vezi si scurtul comentariu de aici: https://florinm.wordpress.com/2009/01/15/pasaportul-electronic-prefigurarea-biocipului-1/#comment-1426
  Omul este liber ca intotdeauna, dupa cum Domnul l-a lasat; nimeni nu poate fi fortat, pt ca depinde de vointa lui de a face sau nu Voia Domnului, ascultand de El… Omul este liber si atunci cand trebuie sa vina la Biserica, sa se pocaiasca sincer, sa se spovedeasca, sa se impartaseasca cu Trupul si Sangele Domnului cat de des posibil, dupa cum le este permis de duhovnic, totul depinde de vointa lui de a face sau nu Voia Domnului… Omul e liber, caci Domnul nu impinge in usa, dar asta nu inseamna ca tot ce ni se pare ca e intr-un fel chiar e asa. Tocmai pentru asta avem duhovnici.

  Doamne, ajuta!

 3. ,,Apoi,problema este ca nu stim daca cipul contine sau nu…inclusiv specialisti in materie,nu au gasit dovezi in acest sens” Draga Florin,parerea mea este ca,si daca vor gasi dovezi,le vor prezenta asa cum vor dori ei.Doamne,ajuta!

 4. Florin M. spune:

  „si daca vor gasi dovezi,le vor prezenta asa cum vor dori ei” – si atunci CE ANUME ne face sa vedem, sa intelegem, daca nu HARUL? Cum putem dobandi harul, daca nu prin pocainta si rugaciune, prin ascultare de duhovnic, prin participarea la Sfintele Taine ale Bisericii? Si unde ne e nadejdea in Puterea Lui Dumnezeu? Oare puterile intunericului vor putea birui vreodata Biserica Lui Hristos, din care facem parte, ca madulare vii, active? NU. Sa ne straduim, asadar, sa fim IN BISERICA adica IN DUHUL Bisericii – numai asa putem distinge intre bine si rau, caci cunoscut ne este ca in mintea omului stramb si lucrul bun se stramba. Sa ne rugam, sa ne intoarcem catre noi, sa ne vedem pacatele, pocaindu-ne pana ce nu e prea tarziu, caci nimeni nu stie cand vine „furul” – adica moartea… Sa ne ajute Domnul sa nu ne gaseasca acel moment nepregatiti! De aceea sa ne temem mai mult, caci acela este adevaratul nostru sfarsit, adevarata lepadare – cand moartea ne gaseste nepregatiti, savarsind pacatul. Sa ne fereasca Domnul de asa ceva, sa ne daruiasca roadele pocaintei si ale rugaciunii!
  Doamne, ajuta!

 5. Azi am fost la Sfanta Taina a Liturghiei…Despre har,eu nu stiu ce sa spun referitor la diversi preoti;pe aceeasi tema unii spun ceva,iar altii ,contrariul.Concluzia insa nu poate fi decat ca doar cei de o anumita parere au har,iar ceilalti nu-l au (si deci se inseala in sfaturile pe care le dau;si pe ei,si pe altii).Da,depinde de fiecare dintre noi daca este vrednic de har,dar,asa cum spun si Sfintii,sa nu ne asteptam la har daca ne place multa tehnologie si modernizare.

  Legat de ,,fur”,acum 4 luni era sa ma calce o masina,insa Bunul Dumnezeu m-a scapat,caci nu eram pregatita!
  Dumnezeu sa ajute!

 6. conf.dr.ing.N.N spune:

  dragii mei ma adresez amandorura.Ca specialist in domeniu va spun ca exista legatura intre cip si cifra666.Fiecare cip contine (bara de protectie) guard bar.Aceasta bara de protectie (si aici ma refer la scriere binara)contine cele trei linii mai lungi la inceput ,la mijloc si la sfarsit, care in scrierea mai sus mentionata asta inseamna.Fara aceasta bara de protectie cipul nu pote fi deschis. nupoate fi citit,nu poate fi scanat.In anii studentiei petreceam foarte mult timp in manastire.Eram cu parintele Arsenie,cu parintele Galaction si cu parinteleTodea.tin mintea si acum o discutia din anul1983 in saptamana patimilor domnului cand eram cu totii intruna din chiliivis a vis de harul preotilor.O data dat acesta nu va mai fi luat de cat de Dumnezeu la moartea persoanei respective.Chiar daca un preot a fost desbracat harul nu au cum sa il ea.nu conteza cat de mari sunt pacatele preotului respectiv ,at timp nu i se interzi ce de SF> SINODsfintirea darurilor scesta poate face sf. LITURGHIE iar darurile sunt sfintite.Va dau un sfat si nu trebuie sa-l luati in considerare.Timpul le rezolva pe toate,insa voi incercati sa va detasati de lume si sa va rugati neancetat.oAsa decurge o zi:Rugaciunea diminetii,cu rugaciunea revarsatului zorilor a parintelui Sofronie de laEssex la ora 16 rugaciunea zilei urmatoare cu pavecernita mica si canoanele MAICII DOMNULUI dupa glasul de rand din calendar PARACLISUL MAICII DOMNULUI si rugaciunea lui EFREM SIRUL ctre MAICA DOMNULUI.Sunt 11 rugaciuni si mai ales ptr moartea mea ,sa-mi fie alaturiin ACEA ZI.TOATE acestea dureaza 50 minute.Dupa ora 22 faci o catisma din psaltire un acatist al zilei urmatoare sau canonul care-l ai in urma spovedaniei si rugacuinile de sera.TOATE acestea i-ti mai rapeste o ora din viata ta.tamaiaza-ti casa si stropesteo cu aghiama in china-ti camera , patul si perna.NU uita sa-ti pui crucea ta sub perna dupa ce o saruti.dupa ora 24 cam 20 minute zi rugaciunea inimii stad pe un scaunel micut cu barbia in piept sa simti o usoara durere cervicala.Incearca sa loclizezi casa sufletului undeva la doua degete deasupra sanului stang inspre stern.Crede-ma ca totul va fi ok.Timp exista berechet daca lasam un pic tv si calculatorul.Am timp sa corectez lucrari sa-mi pregatesc tematici ce am de predatla srudentii mei numai sa vrei.Acum fiind inceputul postului va urez un post usor ,duhovnicesc si cu mult folos,incepe saptamana mare ascultati si voi Canonul CEL mare al lui ANDREI CRITENUL. O PREA SFANTA STAPANA DE DUMNEZEU NASCATOARE PAZESTE_NE SUB SFANTUL TAU ACOPERAMANT DE ANTIHRIST< DE DUHUL ANTIHRISTULUI<DE PROOROCII MINCINOII,DE CRIZAECONOMICA SI FINANCIARA ,DE DOCUMENTELA BIOMETRICE,SA NU NE LEPADAM DE DREAPTA CREDINTA ORTODOXA PE CARE AM PRIMIT_O LA SF AMIN.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s